Canon-topman Mitarai koninklijk onderscheiden

Fujio Mitarai, topman Canon, met naast hem de Nederlandse ambassadeur in Japan, Philip de Heer.

Fujio Mitarai, chairman en chief executive officer van printerconcern Canon, heeft in Tokio de onderscheiding van Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau gekregen. Uit naam van Koningin Beatrix overhandigde de Nederlandse ambassadeur in Japan, Philip de Heer, de koninklijke decoratie aan de Japanse topman. De onderscheiding is aan Mitarai toegekend voor zijn bijzondere inzet voor en aanzienlijke investeringen in Nederland namens Canon sinds 1968.

De plechtigheid vond plaats op de Nederlandse ambassade in Tokio. De onderscheiding van Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau is in Nederland de hoogste koninklijke onderscheiding voor burgers en de op drie na hoogste onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau.

Canon vestigde in 1982 zijn Europese hoofdkantoor, Canon Europa N.V., in Amstelveen. Nog steeds is dit het operationele hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2010 verwierf Canon de in Venlo gevestigde printerfabrikant Océ en in 2012 Delft DI, leverancier van medische imaging-systemen uit Veenendaal.

In oktober 2010 presenteerde Mitarai de bijzondere Canon-Océ Leerstoel voor Business Services Innovation aan de burgemeester van Venlo. Deze leerstoel is gehuisvest op de Venlo-campus van de Universiteit Maastricht en richt zich op innovatie en kennisuitwisseling van diensten rondom documenten.

Onderlinge betrekkingen

Canon heeft door de jaren heen de betrekkingen tussen Japan en Nederland versterkt. Zo ondersteunt Canon de Stichting Japan Festival, die de banden tussen de twee landen bevordert. Ook is Canon sinds twee jaar sponsor van World Press Photo, een andere in Nederland gevestigde organisatie. Verder is er een levendige uitwisseling van internationale culturele en wetenschappelijke kennis tussen Japan en Nederland via de Canon Foundation in Europa, tevens gezeteld in Nederland.

Canon is opgericht in 1937 en actief op het gebied van beeldverwerking en informatiesystemen voor zakelijk en particulier gebruik. Binnen de Canon-groep zijn wereldwijd ruim 200.000 medewerkers werkzaam. Het concern boekte in 2011 een geconsolideerde netto omzet van 45,6 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-21T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.