Koning & Hartman verglaast drie gemeenten

Glasvezelspecialist Koning & Hartman sluit in opdracht van glasvezelbedrijf Reggefiber 33.500 huishoudens aan op glasvezel. De glasvezelnetwerken worden in de gemeenten Nijmegen, Barneveld-Voorthuizen en Lingewaard aangelegd. Naar verwachting kunnen de huishoudens over maximaal anderhalf jaar gebruik maken van glasvezelaansluiting voor televisie, internet en bellen. De opdracht heeft een waarde van 25 miljoen euro.

Nederland heeft meer dan een miljoen glasvezelaansluitingen. De 33.500 nieuw aan te sluiten huishoudens kunnen over maximaal anderhalf jaar gebruik maken van een glasvezelaansluiting voor televisie, internet en bellen. In Barneveld-Voorthuizen (14,349 aansluitingen) zijn de werkzaamheden gestart op 7 mei 2012 met een doorlooptijd van één jaar. In Lingewaard (17.707 aansluitingen) is de aanleg op 4 juni begonnen en zal hier over vijftien maanden klaar zijn. In Nijmegen wordt er gewerkt aan een uitbreiding van het glasvezelnetwerk in het gebied Oost waar 1400 aansluitingen gerealiseerd worden binnen 8 weken. Na de zomervakantie zal de uitrol in Nijmegen mogelijk vervolgd worden met de aanleg van glasvezel in een aantal aangrenzende wijken.

Koning & Hartman realiseert kabelprojecten in nieuwbouw- en renovatiegebieden, verglazingsprojecten van gemeenten en is gespecialiseerd in het geschikt maken van bestaande breedband infrastructuren voor triple-play (tv, radio & internet). Naast deze drie gemeenten verglaast Koning & Hartman ook Oude IJsselstreek, Bunnik en Werkhoven, Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. In 2011 heeft de glasvezelspecialist op het Bedrijvenpark H2O rondom het knooppunt Hattemerbroek (A28 en A50) en de industrieterreinen Wezep Noord en Voskuil verglaast.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-21T11:48:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.