Managed hosting door True

Ouders & Coo vervangt ICT-post door cloud

 

Onderwijsorganisatie Ouders & Coo is na het vertrek van de ict-functionaris overgestapt naar de cloudoplossing Server Online van ict-leverancier OfficeBox. Ouders & Coo uit Leersum wilde de ict uitbesteden in plaats van een nieuwe ict'er aan te trekken. Server Online biedt Ouders & Coo een online kantooromgeving, waarmee de medewerkers altijd en overal toegang hebben tot documenten, e-mail en de softwarepakketten.

De voormalige ict-functionaris was verantwoordelijk voor het beheren van de servers, het beantwoorden van de ict-vragen en oplossen van ict-problemen. Na zijn vertrek is de onderwijsinstelling op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing om de gehele ict uit te besteden. Er werd gezocht naar een lokaal opererend bedrijf. Via een van haar klantrelaties hoorde de organisatie over OfficeBox uit Bunschoten. 'We hadden een cloudoplossing nog niet onderzocht, maar we waren onder de indruk van de mogelijkheden ervan', zegt Wendy Meerbeek van Ouders & Coo. 'We hebben wel nog een vergelijking gemaakt met een grote aanbieder, maar we vonden uiteindelijk dat OfficeBox het beste totaalpakket bood voor een duidelijke vaste prijs per maand per gebruiker.'

Volgens de onderwijsinstelling biedt OfficeBox een cloudpakket aan met een server, back-ups, virrusscans en de benodigde Microsoft-software. Medewerkers kunnen voortaan ook vanuit huis werken aangezien ze direct kunnen inloggen op het netwerk. Ook zorgt OfficeBox voor automatische back-ups van bestanden, Microsoft-licenties en virusscans.

Ouders & Coo werkt sinds twee maanden met OfficeBox. De implementatie verliep snel, maar had een paar opstartproblemen voor MacBook-gebruikers en medewerkers met een grote mailbox. De medewerkers moesten verder wennen aan de situatie dat de ict-problemen niet meer intern worden afgehandeld, maar via een telefonische servicedesk. 

Ouders & Coo

Ouders & Coo is een landelijke organisatie van en voor ouders, ouderraden (or) en medezeggenschapsraden (mr) in het protestants-christelijk en oecumenisch onderwijs. Het hoofddoel is het stimuleren van een goede samenwerking tussen school en thuis, in het belang van de kinderen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4533273). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×