Stellar Data Recovery koopt Nederlandse Yodata

Stellar Data Recovery neemt per direct voor een onbekend bedrag het Nederlandse Yodata uit Ede over. Yodata bestaat al sinds 1975, de beginjaren van de harde schijven. Stellar en Yodata waren al enkele maanden in gesprek over een mogelijke samenwerking. Deze gesprekken zijn afgelopen week afgerond en hebben geleid tot de definitieve overname. Voor Stellar is schaalvergroting de belangrijkste reden van de overname.

Stellar Data Recovery neemt Yodata over vanwege de lange staat van dienst. Stellar aasde vooral op de technische kennis en ervaring van het Edense bedrijf. Wel zal Yodata Ede gaan verlaten en worden hun data recovery-werkzaamheden voortaan onder één dak uitgevoerd. Dat vindt plaats in het centrale Europese laboratorium van Stellar Data Recovery in Utrecht.

Stellar levert dataherstelsoftware en -diensten en heeft laboratoria in Europa, Verenigde Staten en Azië. Het bedrijf beschikt over meer dan honderd r&d-professionals en data recovery-experts en heeft diverse Class 100 Clean-rooms.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja ja... al enkele maanden in gesprek over samenwerking.
Op 23 mei 2012 is de holding waarvan Yodata onderdeel was failliet verklaard.
Vreemd verhaal als je het mij vraagt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-26T10:29:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.