Sparked realiseert eerste Windows 8-implementatie

App-ontwikkelaar Sparked gaat als eerste Nederlandse bedrijf Windows 8 inzetten om de productiviteit en de veiligheid op de mobiele werkplek van een grote Nederlandse overheidsorganisatie te verbeteren. Daarvoor ontwikkelt Sparked apps die medewerkers eenvoudig toegang geven tot informatie, kennis en collega's. De apps ontsluiten informatie uit verschillende informatiesystemen, zoals Sharepoint, waardoor veilig mobiel werken met vertrouwelijke informatie mogelijk wordt, ook op laptops en op tablets.

De samenwerking tussen Sparked en softwareleverancier Microsoft vindt plaats in het kader van het wereldwijde Windows 8 First Wave-programma. Dit programma is gericht op bewijsvoering door implementatie van een productieomgeving bij een klant en draait dus om het eerst in de praktijk brengen van toepassingen bij een klant. In Nederland is er slechts één deelnemend project en daarmee is Sparked de eerste partij die hier een Windows 8-implementatie gaat uitvoeren. Sparked mag nog niet zeggen over welke Nederlandse overheidsinstantie het gaat.

Atos

De betrokken partijen ontwikkelen de volgende generatie mobiele werkplek op basis van Microsoft Sharepoint en het Windows 8-besturingssysteem dat later dit jaar wordt gelanceerd. Voor de deelnemende overheidsorganisatie is een gebruikersvriendelijke en veilige digitale werkomgeving van doorslaggevend belang. Voor de infrastructurele vraagstukken wordt er samengewerkt met ict-dienstverlener Atos.

Met Windows 8 brengt Microsoft een nieuw platform dat een organisatie meer mogelijkheden biedt om haar medewerkers van een flexibele werkplek te voorzien en de werknemer optimaal ondersteund met het apparaat naar hun keuze. Sparked gaat op het nieuwe besturingssysteem toepassingen ontwikkelen. 'Sparked ontwikkelt een aantal zakelijke apps op basis van Sharepoint en Windows 8 waaronder een toepassing voor het zoeken en vinden van informatie, kennis en personen en het ontsluiten van protocollen informatie', zegt algemeen directeur Laurens Frijters.

Metro Style

De informatiebeveiliging in Windows 8 is geregeld door een combinatie van direct access (vpn) en Bitlocker. Frijters meent dat er geen concessies worden gedaan aan de gebruikersvriendelijkheid in Windows 8. 'Traditionele informatiebeveiliging kan drempels opwerpen voor gebruikers. De informatiebeveiliging in Windows 8 is echter per app te regelen. Doordat we de gebruikersinterface van de Windows 8-apps ontwikkelen volgens de richtlijnen van de Metro Style krijg je een goede gebruiksvriendelijkheid en doordat de informatiebeveiliging per app is te regelen houd je het veilig. Windows 8 biedt bedrijven ook meer mogelijkheden om zelf apparatuur aan medewerkers aan te bieden in een volledig veilige omgeving, zoals bij de overheidsorganisatie het geval is.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-27T11:19:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.