Switch verdubbelt datacenter Amsterdam Zuidoost

Switch Datacenters Amsterdam Zuidoost

Switch Datacenters in Amsterdam Zuidoost

Ict-automatiseerder Switch gaat de capaciteit van zijn datacenter in Amsterdam Zuidoost uitbreiden van duizend naar tweeduizend vierkante meter vloeroppervlakte. Dat betekent dat het bedrijf nog eens 509 racks beschikbaar krijgt voor zijn klanten.

Switch Datacenters heeft op dit moment een zaal van duizend vierkante meter in gebruik. 'Die is nu voor 60 procent verhuurd', zegt technisch directeur Gregor Snip. 'Met de huidige orderintake is dat voor ons het moment om met de start van de uitbreiding te beginnen.'

De eerste koelsystemen zijn inmiddels geplaatst. De tweede zaal wordt net zo groot als de eerste en biedt eveneens ruimte aan 509 racks. Snip: 'Dat aantal racks is vrij uniek. We werken met een speciale koeling waardoor er meer ruimte is voor racks.'

In het datacenter wordt gebruik gemaakt van het Rittal Coolwall-systeem. Voor het einde van dit jaar zullen waarschijnlijk de eerste nieuwe racks in de nieuwe zaal worden geplaatst. Switch Datacenters is aangesloten op veertig Tier 1-carriernetwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-29T11:31:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.