Capgemini komt met messaging as a service-platform

Capgemini Benelux komt met een op open standaarden gebaseerde beveiligd messaging as a service-platform (MaaS). Dit platform is de eerste van een reeks SaaS-aanbiedingen van Capgemini's open cloud-oplossing.

Het messaging as a service-platform is gebaseerd op het Zarafa Collaboration Platform en kan op ieder willekeurig platform, onder iedere internetbrowser en op nagenoeg alle smartphones ingezet worden. Daarbij voldoet het platform aan de toenemende eisen die door opdrachtgevers gesteld worden aan beveiliging en betrouwbaarheid. Zo wordt de oplossing aangeboden als een beveiligde private cloudoplossing vanuit Capgemini's datacenter in Nederland. Doordat er gebruik wordt gemaakt van open standaarden en open source technologie wordt de vendor lock-in beperkt.

'We hebben goed naar onze opdrachtgevers geluisterd', zegt Frans van den Hurk, ceo Infrastructure Services Benelux bij Capgemini. 'Veel van onze klanten zien de voordelen van een cloud-gebaseerde oplossing, waarbij het businessmodel verandert van betalen voor aanschaf naar betalen voor daadwerkelijk gebruik.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-06T14:16:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.