KPN gaat internationale M2M-samenwerking aan

KPN gaat samen met de mobiele operators NTT Docomo, Rogers, Singtel, Telefonica, Telstra en Vimpelcom een wereldwijde, technische samenwerking aan voor het verder ontwikkelen van machine to machine (m2m)-oplossingen voor mobiele communicatie. Met de samenwerking willen de operators tot één wereldwijde oplossing komen voor multinationals die hiermee verschillende aangesloten apparaten kunnen bedienen in verschillende landen.

De alliantie zal een wereldwijd toepasbaar product opleveren, een unieke SIM met een eenduidige webinterface en gecentraliseerd managementplatform. Dit moet het mogelijk maken om de status en het gebruik van m2m-oplossingen over de gehele wereld te monitoren via het Jasper Wireless Control Center.

Het doel van de samenwerking is om de verkoop van m2m-oplossingen te stimuleren in een aantal sectoren, zoals de consumentenelektronica- en de autobranche. De m2m-oplossing maakt het mogelijk om in deze sectoren nieuwe businessmodellen te ontwerpen, nieuwe producten en diensten te creëren en de operationele kosten aanzienlijk te verlagen voor klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer dat het verhaal zo kort is en daardoor weinig zegt, noch (enige) toegevoegde waarde heeft. Het is namelijk op zich een interessant onderwerp waar het nodige te doen, te beveiligen en te verdienen is.

De machine to machine markt is inderdaad een markt die sterk in ontwikkeling is en waar een aantal interessante innovaties worden geintroduceerd. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan een toepassing als eCall die vanaf 2015 verplicht in alle auto's wordt geimplementeerd, of aan smart energy meters of toepassingen in de gezondheidszorg die ervoor zorgen dat patienten op afstand kunnen worden gemonitored waardoor ze eerder vanuit het ziekenhuis naar huis kunnen.
Het is ook een internationale markt waarbij onze klanten steeds vragen naar een oplossing die een wereldwijde netwerk bedekking biedt. En dat is de reden dat deze alliantie is ontstaan. Gezamenlijk kunnen we onze klanten van de best mogelijke oplossing voorzien.
In de komende maanden zal er meer informatie beschikbaar komen over deze alliantie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-10T15:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.