Kennisuitwisseling is speerpunt bij IT-manager

Dit artikel delen:

Voor 70 procent van de cio's en it-managers is kennisuitwisseling de belangrijkste reden om samenwerken op afstand hoog op de strategische agenda te zetten. Kostenbesparing (56 procent) en het stimuleren van samenwerken binnen de organisatie (45 procent) worden daarna als belangrijkste motieven genoemd. Dit blijkt uit onderzoek onder onder 126 cio's en it-managers, uitgevoerd door Nyenrode Business Universiteit in opdracht van videocommunicatieleverancier Talk & Vision.

Verder blijkt uit het onderzoek dat voor 48 procent van de organisaties samenwerken met klanten, leveranciers en ketenpartners een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces is. Dit kost echter nog teveel tijd. 42 procent van de respondenten vindt dat er nog teveel reistijd wordt verloren gaat aan het reizen naar klanten en andere externe relaties en een derde meent dat teveel tijd wordt besteed aan het reizen tussen verschillende vestigingen.

'Naar verwachting zal de trend van het nieuwe werken in de komende jaren verder doorzetten', zegt Joost Deckers, managing director van Talk & Vision. 'Er wordt daardoor ook meer op afstand samengewerkt, waardoor organisaties bewuster met kennisuitwisseling omgaan. Om kennisuitwisseling te faciliteren moeten op strategisch niveau beslissingen worden genomen. Een eerste stap hierin is het analyseren van het samenwerkings-DNA van de organisatie. Dit zorgt ervoor dat er een optimale match kan worden gemaakt tussen strategische doelstellingen en technische oplossingen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk verhaal Sander, zo hoort het ook te zijn.
Helaas is de praktijk wat weerbarstiger.
Een beetje zoals met netwerk security, iedereen wil er over praten maar niemand wil er daadwerkelijk wat aan doen.
Zo is dat ook met kennisoverdracht. mij een zorg... ik zorg er zelf wel voor dat ik uptodate blijf....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-12T08:48:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.