CIF wordt co-eigenaar glasvezelbedrijf Cogas

Het Communication Infrastructure Fund (CIF) wordt voor de helft eigenaar van de glasvezelaanbieder Cogas B.V. De investeringsmaatschappij neemt het belang van 50 procent van de huidige eigenaar, Cogas Kabel, over. Dit is de holding die eigenaar is van het kabeltelevisie- en telecommunicatienetwerk van Cogas in Oost-Nederland. De twee partijen hebben in het kader van de transactie een CIF/Cogas joint-venture opgericht. Er werken zo'n 25 tot 30 man bij Cogas.

Cogas Kabel heeft als tussenholding (valt onder de Cogas Groep) een aantal werkmaatschappijen onder zich waaronder Cogas B.V. Dat wordt nu een joint venture met CIF. Cogas verricht alle operationele activiteiten voor het glasvezelnetwerk in Oost-Nederland. Cogas Kabel zet het plan om het verzorgingsgebied in Oost-Nederland de komende jaren verder te verglazen ongewijzigd voort. Daarvoor is er nu ook extra kapitaal beschikbaar na de intrede van CIF als nieuwe co-eigenaar van Cogas.

CIF is een Nederlands participatiefonds dat investeert in communicatie-infrastructuur, zoals zendmasten en kabelnetwerken. De aandeelhouders van CIF zijn institutionele beleggers waaronder de grootste Nederlandse pensioenfondsen. CIF wordt beheerd door Bouwfonds Reim, dat deel uitmaakt van de Rabo Vastgoedgroep, een dochteronderneming van de Rabobank Group.

De voorgenomen joint venture van CIF en Cogas zal ter beoordeling aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) worden voorgelegd. Cogas is een kabelbedrijf met ruim dertig jaar ervaring en voorziet circa 90.000 consumenten en bedrijven van radio, televisie, internet en telecommunicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-12T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.