Managed hosting door True

CIF wordt co-eigenaar glasvezelbedrijf Cogas

 

Het Communication Infrastructure Fund (CIF) wordt voor de helft eigenaar van de glasvezelaanbieder Cogas B.V. De investeringsmaatschappij neemt het belang van 50 procent van de huidige eigenaar, Cogas Kabel, over. Dit is de holding die eigenaar is van het kabeltelevisie- en telecommunicatienetwerk van Cogas in Oost-Nederland. De twee partijen hebben in het kader van de transactie een CIF/Cogas joint-venture opgericht. Er werken zo'n 25 tot 30 man bij Cogas.

Cogas Kabel heeft als tussenholding (valt onder de Cogas Groep) een aantal werkmaatschappijen onder zich waaronder Cogas B.V. Dat wordt nu een joint venture met CIF. Cogas verricht alle operationele activiteiten voor het glasvezelnetwerk in Oost-Nederland. Cogas Kabel zet het plan om het verzorgingsgebied in Oost-Nederland de komende jaren verder te verglazen ongewijzigd voort. Daarvoor is er nu ook extra kapitaal beschikbaar na de intrede van CIF als nieuwe co-eigenaar van Cogas.

CIF is een Nederlands participatiefonds dat investeert in communicatie-infrastructuur, zoals zendmasten en kabelnetwerken. De aandeelhouders van CIF zijn institutionele beleggers waaronder de grootste Nederlandse pensioenfondsen. CIF wordt beheerd door Bouwfonds Reim, dat deel uitmaakt van de Rabo Vastgoedgroep, een dochteronderneming van de Rabobank Group.

De voorgenomen joint venture van CIF en Cogas zal ter beoordeling aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) worden voorgelegd. Cogas is een kabelbedrijf met ruim dertig jaar ervaring en voorziet circa 90.000 consumenten en bedrijven van radio, televisie, internet en telecommunicatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4539331). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×