Wecycle zamelt 6,5 miljoen kilo ICT-afval in

Afval

Inzamelaar van elektronisch afval Wecycle heeft in de eerste helft van 2012 6,5 miljoen kilo aan ict-apparaten ingezameld. Wecycle neemt pas sinds februari van dit jaar ict-afval aan. In totaal werd in het eerste half jaar van 2012 54 miljoen kilo afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (elektronisch afval) ingezameld. Dit is net zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. In 2011 zamelde Wecycle in totaal een recordaantal van 110 miljoen kilo elektronisch afval in.

 Wecycle is dit jaar gestart met de registratie van gerecycled elektronisch afval. Dit elektronisch afval is door andere partijen dan Wecycle afgegeven aan erkende recyclingbedrijven. Wecycle heeft hiervan het volume en het percentage hergebruik gecontroleerd. In de eerste zes maanden van 2012 heeft Wecycle vijf miljoen kilo elektronisch afval geregistreerd. Dit brengt de totale hoeveelheid elektronisch afval die het eerste half jaar gecontroleerd en verantwoord is gerecycled op 65,5 miljoen kilo.

Wecycle moet minimaal voldoen aan de doelstellingen die voortkomen uit de Europese regelgeving WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment). De wettelijke inzameldoelstelling is vier kilogram elektronisch afval per persoon. Dit komt neer op een totaal van ongeveer 66,7 miljoen kilo. In 2011 heeft Wecycle bijna 110 miljoen kilo elektronisch afval ingezameld. Dit komt neer op 6,55 kilogram per persoon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-17T10:36:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.