Databalance kiest datacenter Eurofiber als co-locatie

Utrecht

Datahostingbedrijf Databalance heeft het pas geopende datacenter van Eurofiber in het Utrechtse Groenekan gekozen als co-locatie. Hierdoor wordt voor het bedrijf, dat zelf een databunker in Nieuwkuijk heeft staan, synchrone datareplicatie mogelijk. Databalance zegt nu in staat te zijn klanten vanuit twee locaties snelle verbindingen met een hoge beschikbaarheid naar locaties door heel Nederland te bieden.

Databalance is gespecialiseerd in het waarborgen van de digitale gegevens van klanten. Vanuit zijn datacenter in Nieuwkuijk biedt het bedrijf onder meer diensten voor hosting en co-locatie, compleet met verbindingen. Om zijn klanten de mogelijkheid te bieden hun systemen en data volledig uit te besteden met synchrone datareplicatie op twee verschillende locaties, zocht Databalance naar een tweede datacenter. Dit datacenter moest aan zeer hoge veiligheids- en beschikbaarheidseisen voldoen. Databalance koos voor Eurofibers nieuwe datacenter in Utrecht.

Databalance is sinds 2006 partner van Eurofiber. In de databunker van Databalance in Nieuwkuijk bevindt zich een POP (Point of Presence) van het Eurofiber-netwerk. Sinds kort beschikt de glasvezelaanbieder uit Maarssen over een datacenter, als een aanvullende dienstverlening voor zijn klanten. Databalance maakt daar nu als een van de eerste gebruik van.

Interview

Lees ook het interview met Eurofiber-directeur Bart Oskam: 'Eurofiber biedt klanten veilig onderdak'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-17T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.