T-Systems migreert e-mail BP naar cloud

BP

BP gaat voor juni 2013 alle ruim 83.000 medewerkers over de hele wereld e-mail via de cloud aanbieden. Zij krijgen toegang vanaf elk apparaat, elke locatie en op elk tijdstip. T-Systems heeft een vijfjarig contract gesloten met BP voor het leveren van cloud messaging services. T-Systems verzorgt de overstap van BP's Exchange 2003 naar een Exchange 2010-dienst.

De medewerkers van BP krijgen via een veilige private cloud-omgeving toegang tot hun e-mail vanaf alle mobiele apparaten en computers die worden gebruikt binnen het bedrijf. Het pay-per-use-model geeft BP grotere transparantie. Bovendien is BP in staat om grote aantallen gebruikers toe te voegen of te verwijderen uit de service.

EMC Consulting

De oplossing voor messaging services van T-Systems is gebaseerd op de Dynamic Services for Collaboration (DSC)-suite en is het fundament voor samenwerkingstools als Lync en Sharepoint. De migratie van BP's e-mailservices naar de cloud is naar verwachting afgerond in juni 2013. Tijdens het traject zullen meer dan honderdduizend mailboxen gemigreerd worden naar de private cloud bij T-Systems. Voor dat migratieproces is T-Systems een samenwerkingsverband aangegaan met EMC Consulting. EMC Consulting beschikt over geschikte methoden en tools en heeft ervaring op het gebied van migratietrajecten. Deze ervaring is complementair aan die van T-Systems en verkleint voor BP de risico's die verbonden zijn aan de migratie.

In 2009 koos BP T-Systems als belangrijkste telecom services integrator. T-Systems is hierbij verantwoordelijk voor het transformeren van BP's wereldwijde netwerk naar een nieuwe generatie voice- en dataservices. In juli 2011 breidde T-Systems zijn dienstverlening aan BP uit met het sluiten van een deal voor het leveren van firewalldiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

mailbox verhuizen klinkt inderdaad nogal suf.

cloud messaging services. Kijk, dat gaat doe goeie kant uit.
SAN storage based cloud messaging service. Zie je wel, kan beter
SAN tiered storage based cloud messaging service...
Zorgeloos messaging in the cloud, via ons SAN rundundant tiered storage - staged backup - framework...

pleur die mailboxen op zo'n EMC doos, ckick ergens mirroring On, backup af en toe naar andere disks en die weer naar tape. Mailserver erop, factureer de hardware met mooie marge en laat je projectmanagers, consultants + high tech certified engineers een jaar cashen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-19T10:56:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.