Dell komt met nieuwe open source-initiatieven

Ict-leverancier Dell komt met drie open source- en cloud computing-initiatieven. Zo presenteert het bedrijf komende herfst de eerste op Ubuntu gebaseerde XPS 13-laptop voor ontwikkelaars. Ook heeft Dell twee Nederlandse partners toegevoegd aan het Emerging Solutions Ecosystem. Tot slot brengt Dell zijn Cloudera-oplossing naar Nederland.

XPS 13 biedt ontwikkelaars een volledige client-to-cloud oplossing. De software stelt ontwikkelaars in staat om ‘microclouds' op hun laptop te maken, een schaalbare omgeving te creëren en deze te implementeren in te cloud.

Datameer en Pentaho

Dell heeft twee nieuwe partners toegevoegd aan het Emerging Solutions Ecosystem. Datameer is gecertificeerd met zijn Datameer Analytics Solutions (DAS). Met DAS hebben zakelijke gebruikers, analisten en datawetenschappers toegang tot grote hoeveelheden data voor analyse en visualisatie. Dell biedt DAS aan in combinatie met Apache Hadoop-oplossingen.

Ook Pentaho is gecertificeerd als partner met de Business Analytics Solution. BAS combineert data-integratie met business analytics voor een eenvoudige toegang, integratie en visualisatie van bedrijfsgegevens. Dell vindt het belangrijk deze technologieën te integreren omdat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in de toekomst van ict. Met de big data- en cloud-oplossingen kunnen klanten snel en kosteneffectief een OpenStack-cloud of Hadoop-cluster integreren.

Cloudera

De Dell Cloudera-oplossing integreert snel grote hoeveelheden data en wordt  nu ook in Nederland verkocht. Het is verkrijgbaar met extra server-, netwerk- en dienstenopties. Samen met de distributie waarin Apache Hadoop is geïntegreerd (CDH4) kunnen klanten oplossingen kopen met Dell's twaalfde generatie PowerEdge-servers.

Onlangs heeft Dell SecureWorks deze oplossing ingezet waarbij Cloudera's distributie van Apache Hadoop draaide op geoptimaliseerde Dell PowerEdge C2100-servers. De combinatie van deze diensten hielp SecureWorks de implementatie van een Hadoop-omgeving met zes maanden te versnellen. Daarnaast werden de kosten van de opslag per gigabyte verlaagd van 23 dollarcent naar 17 dollarcent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-20T09:49:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.