VX Company helpt Zuid-Afrikaanse hulpverleners

Ict-dienstverlener VX Company heeft een SaaS-versie gelanceerd van het 'Soweto Care System'. Deze op Java gebaseerde software is door VX Company belangeloos ontwikkeld om hulpverleningsorganisaties te ondersteunen bij de registratie van gegevens van Aids- en HIV-patiënten, hulpverleners en thuisbezoeken.

Het systeem helpt inmiddels ruim negentig hulpverleningsorganisaties in Zuid-Afrika bij het opzetten van een overzichtelijke administratie en het maken van maandelijkse rapportages voor de overheid en donororganisaties. Omdat de software in de cloud staat is infrastructuursupport binnen de hulpverleningsorganisaties overbodig en kunnen nieuwe releases eenvoudig worden geïmplementeerd.

Implementatie en support

Het Soweto Care System is met behulp van CloudBees ingericht als een op cloud gebaseerde SaaS-oplossing. Bas van Oudenaarde, technisch manager van de business unit Enterprise Open Source Services van VX Company, legt uit waarom deze keuze is gemaakt. ‘Omdat we gebruikmaken van het CloudBees-platform hoeven we niet meer te investeren in hard- en software, met als gevolg dat de kosten voor beheer en onderhoud zijn gedaald met 30 procent. Tegelijkertijd profiteren we van het feit dat het complete applicatie lifecycle management van Soweto Care System volledig via het web kan plaatsvinden vanuit ons kantoor in Baarn. Hierdoor wordt de tijd die besteed wordt aan de implementatie en support van Soweto Care System gereduceerd met maar liefst 90 procent.'

De cloud biedt de hulpverleningsorganisaties die de software gebruiken diverse voordelen. Zij kunnen namelijk gemakkelijk en kosteloos gebruikmaken van het systeem, aangezien ze geen it-ondersteunende middelen (hardware en it-personeel) meer nodig hebben om de omgeving te onderhouden en geen handmatige updates naar nieuwe releases uit hoeven te voeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-30T17:01:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.