Imtech ICT tekent goede cijfers op

De ict-afdeling van technisch dienstverlener Imtech heeft het eerste half jaar van 2012 goed afgesloten. Het cluster, dat samen met de onderdelen Traffic en Marine wordt gevormd, zag zijn opbrengsten ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder met 17 procent stijgen naar 612 miljoen euro. Imtech ICT was goed voor 52 procent van de clusteromzet, wat neerkomt op 318 miljoen euro. Dit is 39 procent meer dan de 229 miljoen euro die in dezelfde periode vorig jaar werg genoteerd. Dit was overigens 44 procent van het clustertotaal.

In tegenstelling tot veel concurrenten ontwikkelt Imtech zich op de Europese ict-markt positief, ondanks wisselende marktomstandigheden in diverse landen. Ook in de Aziatische groeimarkten presteert Imtech ICT goed. De ict-tak van de dienstverlener heeft bewust gekozen zich te richten op de ict-aspecten business intelligence (strategische en tactische datastromen), cloud-based computing (delen van beschikbare computerinfrastructuur), managed services (beheer van bedrijfskritische applicaties en complexe it-omgevingen), erp-software (managen van bedrijfsprocessen) en 'collaboration' (samenwerking in sociale netwerken). Ook hebben de acquisities uit 2011 bijgedragen aan een verbeterd resultaat.

Nederland

In Nederland weet Imtech ICT de sterke groei van vorig jaar vast te houden. Orders zijn er onder meer voor de it-infrastructuur in het nieuwe ministerie van Binnenlandse Zaken en Justitie, maar ook voor het Rijksmuseum en diverse onderwijsinstellingen. Softwareorders zijn er van Amsterdam Airport Schiphol en de begrafenisonderneming Monuta.

Imtech ICT wordt samen in een cluster ondergebracht met de onderdelen Traffic en Marine. Dit cluster vergaarde in de eerste helft van 2012 612 miljoen euro aan opbrengsten. Dat is 17 procent meer dan de 521 miljoen euro in de eerste helft van 2011. Het verdienvermogen (Ebita) groeide met 6 procent van 32,0 naar 33,8 miljoen euro. Het cluster ICT, Traffic en Marine zag zijn orderportefeuille met 5 procent groeien van 1,045 miljard naar 1,098 miljard euro. Het aantal medewerkers binnen de drie onderdelen groeide met 14 procent van 5188 naar 5908.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-31T10:37:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.