Pinkroccade Healthcare stapt over op HP-cloud

PinkRoccade

Pinkroccade Healthcare stapt over op een cloud-gebaseerde oplossing op basis van HP Converged Infrastructure en ondersteunt dit door HP Mission Critical-diensten. HP zorgt voor een constante it-omgeving die Pinkroccade Healthcare helpt om snel wendbare en betrouwbare toepassingen in de gezondheidszorg te leveren door middel van een pay-per-use model.

Pinkroccade Healthcare biedt gespecialiseerde it-oplossingen en diensten aan ziekenhuizen, gezondheidscentra, medische klinieken en andere zorgorganisaties in Nederland. De diensten, waaronder applicatieontwikkeling, applicatiehosting en software as a service (SaaS), helpen de ziekenhuis-cio's voor te blijven op de technologiecurve, maximaliseren het budget en nemen beslissingen die de gezondheid van patiënten verbeteren.

Versplinterd en star

'We moesten onze organisatie laten groeien door de overgang naar SaaS, maar onze bestaande it-infrastructuur was versplinterd en star', zegt Ben Visser, manager Pink Private Cloud bij Pinkroccade Healthcare. 'Cloud computing is de kern van onze lange termijn SaaS-strategie. Niet alleen helpt de cloud-oplossing van HP de dienstverlening te verkorten van enkele weken tot slechts enkele minuten, maar het stelt ons in staat om meer te doen met onze huidige medewerkers. Daarnaast verminderen onze energiekosten met ongeveer 40 procent. We geloven dat de energiebesparingen blijven stijgen door onze SaaS-organisatie te laten groeien.'

HP Converged Infrastructure geeft Pinkroccade Healthcare de mogelijkheid om snel te reageren op nieuwe serviceverzoeken en de veranderende vraag. Het gecentraliseerde beheer en de automatiseringsfuncties zorgen ervoor dat Pinkroccade Healthcare tot tweemaal het niveau van dienstverlening kan bieden met hetzelfde aantal mensen. De ITSM-gebaseerde benadering ontlast it-resources en ondersteunt innovatie.

Itil v3

De hoogste niveaus van de it-uptime worden ondersteund door Het HP Mission Critical-partnerschap. Dit zorgt voor een continue it-omgeving, ondersteunt met een proactief technisch advies en uitvoering. Een ITSM (itil v3)-gebaseerde benadering zorgt voor het optimaliseren van it-middelen. Hierdoor is it-innovatie mogelijk.

Voor zakelijke continuïteit heeft Pinkroccade Healthcare het it-landgoed versterkt door twee redundante gerepliceerde datacenters ongeveer veertig kilometer van elkaar te plaatsen, elk met een volledige aanvulling van HP-servers en -opslag. Als een van de datacenters uitvalt, wisselt HP Serviceguard draaiend op HP Integrity BL860c i2 bladeservers automatisch zijn lading naar het andere datacenter. Dit om de beschikbaarheid van bedrijfskritische oplossingen, zoals Pinkroccade Healthcare CareCTRL (een erp-oplossing op basis van SAP) te verzekeren.

VMware vSphere

Gevirtualiseerde HP ProLiant BL460c servers met VMware vSphere voegen middelen samen en verdelen deze voor zover dit nodig is om te oplossing te continueren. HP Virtual Connect Flex-10 10 Gb Ethernet-modules verbinden de serverbehuizingen, waardoor netwerkbeheerders het op maat kunnen maken naar de snelheid van het netwerk voor elke toepassing. Dit terwijl HP Insight Control een gecentraliseerd beheer biedt voor gevirtualiseerde Pinkroccade Healthcare-server- en -opslagmiddelen. Hierdoor wordt met één druk op de knop een snelle applicatievoorziening mogelijk gemaakt.

HP StorageWorks 6400 Enterprise Virtual Arrays biedt opslag voor de Pinkroccade Healthcare iSoft EMR-toepassing, terwijl HP StorageWorks P4000 G2 san-oplossingen alle andere applicaties die draaien op HP ProLiant-blades ondersteunen. HP StorageWorks 9000 Virtual Library Systems en HP StorageWorks MSL8048-tape libraries leveren veilige back-up en herstel van vertrouwelijke patiëntinformatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-31T17:09:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.