KPN vernieuwt mobiele netwerken Nederland

Telecomleverancier KPN gaat zijn mobiele netwerken in Nederland vernieuwen. De infrastructuur zal worden aangepast aan de huidige en toekomstige eisen voor mobiel verkeer. KPN wil zo zijn klanten een stabieler en betrouwbaarder netwerk bieden. Ook wordt de capaciteit uitgebreid en wordt het netwerk klaar gemaakt voor de uitrol van de vierde generatie mobiele telecommunicatie (lte).

De aanpassingen aan het mobiele netwerk betekent dat bij alle 3900 zogeheten antennelocaties de apparatuurkasten en alle 11.500 antennes worden vervangen. Ook worden de schakelstations (Base Station Controllers) vervangen door een nieuwe generatie apparatuur met extra back-up voorzieningen. De schakelstations verbinden meerdere antennelocaties met het hoofdnetwerk. Deze investeringen zijn een belangrijk onderdeel van het bredere investeringsprogramma dat KPN op dit moment versneld binnen Nederland uitvoert.

De uitrol van de nieuwe installaties gaat gefaseerd plaatsvinden, waarbij de werkzaamheden geleidelijk zullen worden opgevoerd. Ook zullen geen werkzaamheden plaatsvinden in aan elkaar grenzende antennelocaties, zodat deze het bereik van elkaar kunnen opvangen. De vernieuwing zal begin 2014 zijn afgerond.

Vodafone

Onlangs maakte Vodafone Nederland ook al plannen bekend voor het versneld uitvoeren van netwerkinnovatie. Onder de naam 'Fast Forward' wordt een robuuster en toekomstbestendig netwerk neergelegd dat klaar is voor nieuwe technologieën en diensten. De grote investeringen in nieuwe netwerkapparatuur en -architectuur, die nodig waren als gevolg van de brand in de Rotterdamse netwerkcentrale april 2012, maken een innovatie van het complete netwerk financieel gunstiger.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben een amateur met de pc, maar het is mij wel duidelijk dat er iets moest gebeuren Er gebeurde teveel (vreemde)dingen met email en viris.mijn idee is dat er meer contole moet zijn op providers,die alleen op het geld uit zijn maar onvoldoende kennis hebben van zaken!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-01T15:30:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.