Savvis neemt outsourcingactiviteiten Ciber over

Ciber

Cloud-infrastructuurspecialist Savvis, onderdeel van CenturyLink, neemt de wereldwijde it- outsourcingactiviteiten (ito) over van ict-dienstverlener Ciber. Met deze overname is een bedrag van zeven miljoen dollar gemoeid. Daarnaast zijn er aanvullende afspraken gemaakt over toekomstige vergoedingen in de vorm van een earn-out betaling gebaseerd op de gerealiseerde resultaten in december 2013.

Savvis neemt onder andere de klanten- en leveranciersrelaties, infrastructuur, technologie en faciliteiten verspreid over enkele landen over en het bedrijf verwacht 750 mensen in dienst te nemen die momenteel de wereldwijde ito-business van Ciber ondersteunen. De afronding van de transactie is afhankelijk van instemmingen van derden en overige gebruikelijke voorwaarden. Naar verwachting wordt de overeenkomst in het vierde kwartaal van 2012 afgerond.

Applicatieontwikkeling en outsourcing

Savvis gaat zijn cloud-diensten koppelen met it-outsourcing. Daarnaast gaat het bedrijf de communicatiediensten van CenturyLink leveren via zijn wereldwijde netwerk. Ciber gaat met Savvis samenwerken op het gebied van de fysieke infrastructuur. Daarnaast blijft Ciber zijn klanten ondersteunen met full lifecycle applicatieontwikkeling en outsourcing-oplossingen, zoals systeemontwerp, implementatie en managed services.

Ciber en Savvis werken sinds juli 2011 met elkaar samen. Ciber kreeg hiermee de mogelijkheid om gebruik te maken van de wereldwijde datacenters en netwerkcapaciteit van Savvis om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar diensten door klanten. Savvis heeft meer dan vijftig datacenters in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Applicatiemanagementdiensten

'De acquisitie van de wereldwijde ito-business van Ciber vult de bestaande ito-diensten van Savvis aan met applicatiemanagementdiensten en helpdeskondersteuning', zegt Jim Ousley, chief executive officer van Savvis en president van CenturyLink's Enterprise Market Group. 'De ito-klanten van Ciber zullen ook profiteren van het feit dat zij toegang krijgen tot de wereldwijde diensten en accountteams van Savvis.'

Het afstoten van de ito-activiteiten past bij de strategie van Ciber waarin het zich wil focussen op zijn kerndiensten en marktsegmenten. Hierin gaat het samenwerkingen aan met grote ondernemingen. De dienstverlner blijft via Savvis actief met hosting- en cloudoplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-06T14:53:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.