BE Semiconductor Industries dieper in het rood

Besi, toeleverancier voor de chipindustrie, is in het vierde kwartaal dieper in de rode cijfers gekomen. Het verlies kwam met 5,7 miljoen euro zelfs boven de verwachting van analisten. In het laatste kwartaal van 2003 kwam het verlies op 5,2 miljoen.

Analisten rekenden op een verlies van 4,8 miljoen euro. Het forse verlies wordt door de onderneming toegeschreven aan reorganisatiekosten. Gevolg is wel dat over het hele jaar genomen Besi ook een negatief resultaat uitkomt. Na negen maanden stond het bedrijf nog op een positief resultaat van 300.000 euro, maar komt door het laatste kwartaal op een totaal van 5,4 miljoen euro negatief. Een jaar geleden lag het verlies met 13,5 miljoen euro aanmerkelijk hoger.

Met de omzet over 2004 blijkt niets mis te zijn. Deze kwam uit op 126,3 miljoen euro, beduidend meer dan de 85,5 miljoen die over 2003 werd gerealiseerd.

Veel belangrijker voor een onderneming als Besi is echter hoe het is gesteld met de orderportefeuille. Deze is in de ogen van analisten maar mager gevuld. Eind 2004 bevatte de portefeuille voor bijna 32 miljoen euro aan opdrachten. Een jaar geleden zat er nog voor  bijna 40 miljoen euro aan orders in het verschiet..

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-08T10:39:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.