'ICT-ontwikkeling bij marcom-bureaus staat stil'

Zorgen

Het lijkt erop dat de interne ict bij bureaus in de marketing en communicatie lijdt onder de crisis. Veel bureaus hebben in vergelijking met voorgaande jaren nauwelijks tot niets veranderd in hun ict. Dit lijkt een voorhand liggende conclusie, maar nu is het specifiek voor de marcom-branche voor het eerst ook in cijfers uitgedrukt. Dit blijkt uit het Trendonderzoek Marcom & ICT 2012.

Het onderzoek had als belangrijkste doel actuele trends en aandachtsgebieden op ict-gebied in de marcom-branche te identificeren. Opvallend is dat een aantal bureaus juist de kans heeft gegrepen om zich te onderscheiden door het backoffice-proces efficiënter te maken. Zij geven zichzelf dan ook een hoog cijfer voor wat betreft hun automatiseringsgraad.

Het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd bij adviesbureaus in marketing en communicatie, ontwerp- en reclamebureaus en werd afgenomen onder de it-verantwoordelijken in deze branche. Wat de bedrijfsgrootte betreft, was de ondergrens tien medewerkers. In totaal zijn bijna 290 ict-verantwoordelijken benaderd. Het Trendonderzoek is uitgevoerd op initiatief van Juicy Pear Media.

Het rapport bevat de uitkomsten van het Trendonderzoek Marcom & ICT 2012 en is een vervolg op het Trendonderzoek van 2009. Het rapport geeft bureaus de mogelijkheid om zich te vergelijken met de situatie bij hun concurrenten in de branche. Met het document kunnen marcom-bedrijven zich oriënteren op vijf automatiseringsterreinen binnen de back- en frontoffice. Het biedt informatie om onderbouwd te kunnen beslissen over investeringen in ict, met als doel het verbeteren van de marktpositie en het verhogen van de rentabiliteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-13T11:51:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.