Alticom richt op grote hoogte datacenter Goes in

Mediatoren Goes

Mediatoren Goes

Datacenter-ontwikkelaar Alticom heeft een datacenter ingericht in de mediatoren van Goes. Vanaf 13 augustus 2012 draaien de servers van het bedrijf Force Fusion uit Terneuzen er. De servers van dit bedrijf worden nu letterlijk op grote hoogte gebracht. Force Fusion is het eerste bedrijf in de regio dat gebruik maakt van het datacenter in Goes.

Het Zeeuwse bedrijf Force Fusion levert virtuele werkplekken waardoor bedrijven in de cloud kunnen werken. Bedrijven die daar gebruik van maken, hebben zelf geen hardware meer nodig. Hun medewerkers kunnen via een internetverbinding overal ter wereld contact maken met een desktop, waarmee ze toegang hebben tot alle benodigde applicaties en data. Die data wordt centraal opgeslagen op de servers van het datacenter van Force Fusion.

Bij een concept als dat van Force Fusion is het essentieel dat de data te allen tijde beschikbaar is en veilig opgeslagen. Daarvoor heeft het bedrijf zijn datacenter ingericht bij Alticom Datacenters. Alticom is eigenaar van de 24 mediatorens die verspreid zijn over heel Nederland. Het datacenter in Goes is het zesde datacenter dat Alticom heeft ingericht. De andere datacenters staan in de torens in IJsselstein, Alphen aan de Rijn, Wormer, Haarlem en Zwolle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit lijkt me toch niet de eerste plaats voor een datacentrum, gezien de zeer hoge straling van de iets hoger geplaatste antennes in de zendtoren. Natuurlijk kan afscherming veel doen, maar soms moeten afgeschermde kasten toch open. Daarnaast, "Smilde" heeft bewezen dat er significante risico's aan zo'n locatie zijn verbonden.

@ Maarten. De "iets" hoger geplaatste antennes praten we toch over een metertje of 5. Daarnaast heeft "Smilde" bewezen dat wanneer een dergelijk accident plaats vind het datacenter geen downtime heeft gehad.

Apart concept, ben benieuwd hoe de stroom- en datavoorzieningen geografisch gescheiden door de toren lopen. Data zou je nog kunnen stralen als backupvoorziening.

Aan de andere kant, tegen water is het datacenter optimaal beveiligd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-13T17:02:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.