KPN stopt met verkoop van Belgische Base

Ict-leverancier KPN stopt met de verkoop van zijn Belgische dochteronderneming KPN Group Belgium. Dit onderdeel wordt ook wel Base genoemd. KPN wilde Base voor een eerlijke prijs verkopen, maar het bedrijf ontving alleen maar biedingen die tegenvielen. KPN wijt de lage biedingen aan de huidige moeilijke financiële marktomstandigheden.

Op 21 juni 2012 maakte KPN bekend dat het een strategische review van Base had afgerond en dat in juli een verkoopproces van de dochteronderneming zou beginnen. KPN heeft ook aangegeven Base alleen te verkopen voor de juiste prijs. KPN ontving alleen maar biedingen die volgens het bedrijf niet opwogen tegen de sterke positie en vooruitzichten van Base. De Belgische mobiele operator Base heeft volgens KPN een sterke omzetgroei, aantrekkelijke marges en uitstekende vooruitzichten.

Vooruitzichten

Door de goede vooruitzichten die Base heeft, gaat KPN op dezelfde voet verder met het bedrijf als dat het al in het verleden deed. Dit houdt in dat Base een ‘mobile challenger' in België blijft en zal proberen marktaandeel te winnen in specifieke regio's, segmenten en branches.

In 2011 had Base een omzet van 781 miljoen euro bij een ebitda van 273 miljoen euro. Het KPN-onderdeel heeft ruim vier miljoen klanten in België, wat een marktaandeel van ruim 19 procent inhoudt. Het is onbekend voor welk bedrag KPN Base wilde verkopen of hoe hoog de ontvangen biedingen waren. In de media circuleerden de afgelopen tijd bedragen van 1,4 tot 1,8 miljard euro dat KPN voor Base zou willen ontvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-15T09:46:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.