Managed hosting door True

ICT~Office: Omzet ICT-sector groeit licht

 

Groei

De totale omzet binnen de ict-sector is het tweede kwartaal van 2012 ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011 zeer gering gestegen. Dit blijkt uit de ICT~Kwartaalmonitor van brancheorganisatie ICT~Office. Voor het derde kwartaal van 2012 wordt niet al te hoog op groei ingezet.

Opvallend is dat ict-bedrijven met meer dan 750 medewerkers een kleine daling van de omzet kenden in het tweede kwartaal van 2012. Hardwarebedrijven actief in de segmenten computers (onder andere desktops en laptops) en printers & copiers lieten een geringe tot matige omzetstijging zien in deze periode, wat een positieve ontwikkeling is ten opzichte van de vorige ICT~Kwartaalmonitoren.

Ook telecombedrijven kenden een positief kwartaal. In de segmenten vaste & mobiele telefonie en vast & mobiel internet vond een sterke omzetgroei plaats. Ict-bedrijven actief in consultancy, detachering en systeemsoftware hadden een zeer geringe tot geringe omzetdaling in het tweede kwartaal van 2012.

De verwachtingen voor de omzetontwikkeling in het derde kwartaal van 2012 ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011 liggen tussen gering en matig. Bedrijven met meer dan 750 medewerkers verwachten een lichte krimp, terwijl middelgrote bedrijven een lichte groei verwachten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4551411). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×