Securelink implementeert Exinda bij Milcobel

Koeien

De in de Benelux actieve zuivelcoöperatie Milcobel zet de oplossingen van wan-leverancier Exinda in voor het prioriteren en beheren van bedrijfskritische applicaties. De Exinda-oplossingen waren binnen de coöperatie binnen 48 uur operationeel. Het implementatieproject is uitgevoerd in samenwerking met beveiligings- en netwerkintegrator Securelink.

In de afgelopen vijf jaar maakte Milcobel gebruik van een concurrerende oplossing. Dit product had het eind van de levenscyclus bereikt en bood geen upgrade-mogelijkheden meer. Milcobel had snel een vervangende oplossing nodig, mede met het oog op een nieuwe netwerksite in Nederland. Het voornaamste doel was het zeker stellen dat bedrijfskritische applicaties prioriteit krijgen op het wide area network (wan). Milcobel koos voor Exinda en zet de producten nu in op het hoofdkantoor en in vestigingen op afstand.

Proof of concepts

Voor de implementatie van de Exinda-producten had Milcobel een beperkt inzicht in wat er gebeurde op het netwerk. Het was niet mogelijk om wan-verkeer te finetunen. Exinda loste dit probleem voor Milcobel op met zijn volgende-generatie wan-optimalisatieoplossingen. Exinda startte met twee gelijktijdige proof of concepts (PoC's). Eén daarvan was speciaal gericht op quality of service en inzicht. In de nieuwe situatie heeft Milcobel realtime inzicht in alles wat zich op het netwerk afspeelt.

De Exinda-oplossingen zorgen voor constante prestaties van bedrijfskritische applicaties, zoals Citrix, erp (Oracle), telnet, CIFS, Lotus Notes en VoIP. Exinda voerde een PoC op verzoek van Milcobel uit tussen drie locaties. Dit werd later probleemloos uitgebreid naar vier vestigingen. De algehele reductie in verkeer op het netwerk komt uit tussen de 60 en 70 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-20T11:52:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.