SecureLink vernieuwt netwerkinfrastructuur Tauw

Netwerken

Ingenieursbureau Tauw heeft dit jaar zijn volledige netwerkinfrastructuur vernieuwd waarbij netwerkintegrator SecureLink het gehele lokale netwerk heeft verzorgd. Er zijn efficiëntie-verbeteringen behaald voor meerdere vestigingen in Europa en het nieuwe werken is gefaciliteerd. Tauw is een organisatie met 22 locaties in Europa. Hiervan zijn er zes in Nederland gevestigd waar negenhonderd mensen werkzaam zijn. De totale opdracht is begroot op anderhalf miljoen euro.

In de implementatie van zowel het lan als het wlan is geen vertraging ontstaan. Zowel op de hoofd- als uitwijklocatie van het ingenieursbureau staat een datacenter met daartussen eigen glasvezelverbindingen. Omdat de capaciteit van 1 Gbps te weinig was voor failover en back-up, is deze opgewaardeerd naar 10 Gbps. Daarnaast was het netwerk inmiddels vijf jaar oud. Door de ongeveer honderdtwintig CAD-gebruikers en vijftig GIS-gebruikers die Tauw in dienst heeft, is er behoefte aan meer bandbreedte. Vandaar dat er gekozen is voor een Gigabit-netwerk tot aan de werkplek. Dit alles is met behulp van Juniper Networks-producten gerealiseerd. Tenslotte is er ook een draadloos netwerk aangelegd voor telefonie, laptops, tablets en voor de klanten van Tauw.

'Na de keuze voor SecureLink hebben onze netwerkbeheerders en de engineers van SecureLink gezamenlijk de implementatie ter hand genomen', zegt Maarten van der Tol, ict-infrastructuurmanager bij Ingenieursbureau Tauw. 'Onze mensen zijn in een paar sessies bijgeschoold, maar het echte werk gebeurt toch via training-on-the-job. Dit ging van spelen naar leren en testen, naar bouwen en operatie maar wel op basis van een low-level ontwerp dat ze van tevoren hebben gemaakt. Zo is in een aantal dagen een complete configuratie opgebouwd.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-27T13:49:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.