OCW verlengt IT-dienstverlening bij Atos

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de overeenkomst met Atos voor de uitbesteding van zijn it-dienstverlening verlengd. De it-dienstverlener is opnieuw verantwoordelijk voor het beheer van ruim 3800 werkplekken, telefonie, it-netwerken en centrale voorzieningen als beveiliging, dataopslag en applicatiehosting.

Door deze diensten bij Atos te verlengen, kan het ministerie zich voorbereiden op onder meer de ontwikkelingen rondom het programma Compacte Rijksdienst. Met de contractverlenging blijft het ministerie aansluiting houden op de laatste ontwikkelingen op het gebied van samenwerking en geïntegreerde communicatie binnen de rijksdienst. Atos gaat het ministerie hierbij in verschillende aanvullende projecten intensief begeleiden.

Digitale werkomgeving

'We zijn er trots op dat het ministerie heeft besloten de samenwerking met Atos voort te zetten', zegt Atos Benelux-ceo Rob Pols. 'De overheidssector is één van de belangrijkste marktsegmenten voor Atos. Mede dankzij onze ondersteuning kan OCW inhoud geven aan zijn ambities op het gebied van het nieuwe werken en de overgang naar de digitale werkomgeving bij de rijksdienst.'

Het vorige contract werd in 2008 overeengekomen. Het vierjarige contract vertegenwoordigde een waarde van minimaal 45 miljoen euro. Dit contract kon met maximaal zeven jaar worden verlengd. Hiervan zijn nu dus drie jaar opgesoupeerd. Er is niet bekendgemaakt hoeveel geld er met de verlenging gemoeid is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oef, die verlenging kon atos gebruiken...

Inderdaad een felicitatie waard. Zeker als je ziet wat een puinhoop Capgemini er bij Rijkswaterstaat van heeft gemaakt. Onbegrijpelijk als je een goudgerand contract hebt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-28T10:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.