LeaseWeb realiseert 100GE met AMS-IX

Hostingprovider LeaseWeb heeft een 100 Gigabit Ethernet (GE)-verbinding met AMS-IX gerealiseerd. Met deze nieuwe Ethernet-standaard is het mogelijk tien keer meer traffic over één lijn te verzenden in vergelijking met de vroegere 10GE-standaard. Hiermee wordt het bandbreedtegebruik sterk verbeterd.

De nieuwe 100GE-verbinding vergroot de capaciteit en vermindert de complicaties en potentiële problemen die gepaard gaan met het gebruik van meerdere lijnen. '100GE is een grote technologische stap vooruit', zegt Grzegorz Janoszka, network design engineer bij LeaseWeb. 'De verbinding draagt bij aan betere schaalbaarheid en ondersteunt een groeiende vraag naar onze dienstverlening. LeaseWeb is één van de eerste bedrijven in Europa die deze technologie toepast en we zijn zeer tevreden over de succesvolle implementatie.'

'De verbinding biedt een grotere flexibiliteit, waardoor we in staat zijn onze capaciteit sneller op te schalen indien nodig', vervolgt Janoszka. 'De technologie is nog nieuw en we hebben tijdens de implementatie ervan geen tijd verloren laten gaan. Op langere termijn zijn we van plan de 100GE ook toe te passen op onze andere netwerk-PoP's, in onder andere Frankfurt en Londen.'

160 Gbps AMS-IX-capaciteit

LeaseWeb beschikt over twee aansluitingen met de AMS-IX en de 100GE-verbinding vervangt de eerste verbinding die bestaat uit 8x10GE-lijnen. De tweede aansluiting, bestaande uit 6x10GE-lijnen, zorgt ervoor dat LeaseWeb nu beschikt over 160 Gbps aan AMS-IX-capaciteit. De hostingprovider onderzoekt momenteel de mogelijkheden om in 2013 ook de tweede aansluiting te vervangen door een 100GE-lijn. Dit zal de AMS-IX-capaciteit van LeaseWeb vergroten tot 2x100GE.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De hostingprovider onderzoekt momenteel de mogelijkheden om in 2013 ook de tweede aansluiting te vervangen door een 100GE-lijn. Dit zal de AMS-IX-capaciteit van LeaseWeb vergroten tot 2x100GE."

Soms krijg ik het gevoel dat mijn rekencapaciteiten worden onderschat...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-29T16:29:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.