Lexmark stopt productie inktjetprinters

Lexmark International stopt met de ontwikkeling en fabricage van de inkjetprinterlijn. Wel handhaaft het printerconcern de serviceverlening op uitgeleverde inktjetprinters en de nalevering van cartridges en andere toebehoren. Wereldwijd worden 1700 banen geschrapt, waarvan 1100 fabrieksbanen. De reorganisatie moet eind 2013 grotendeels zijn afgerond en moet vanaf 2015 een jaarlijkse besparing opleveren van 95 miljoen dollar.

Het Amerikaanse printerconcern wil de winstgevendheid verhogen en de kostenstructuur verlagen. Het ziet voor de komende jaren meer toekomst weggelegd voor imaging en de documentbeheeractiviteiten dan inktjetprinters, waarnaar de vraag sterk dalende is. Wel blijft Lexmark laserprinters produceren.

Het stopzetten van de inktjetprinterlijn betekent ook de sluiting van de fabriek in Cebu op de Filippijnen, waar onderdelen worden gefabriceerd. De poorten van de fabriek gaan eind 2015 definitief dicht.
De sanering moet in 2013 al een besparing opleveren van 85 miljoen dollar, oplopend tot 95 miljoen dollar vanaf 2015 wanneer ook de fabriek in de Filippijnen wordt gesloten. Het stopzetten van de printerlijn kost echter ook geld, naar schatting 160 miljoen dollar. Lexmark onderzoekt nog de mogelijkheid om de inkjet-gerelateerde technologie te kunnen verkopen.

Bij het bedrijf werken nu nog wereldwijd zo'n 13.000 mensen. In 2011 realiseerde Lexmark een omzet van circa vier miljard dollar. Vorig jaar en dit jaar is er veel geïnvesteerd in overnames om de divisie Perceptive Software te versterken. Tot de geacquireerde bedrijven behoren Isys Search Software, Nolij Corporation, Brainware en het Nederlandse Pallas Athena.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-30T10:41:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.