VMware blijft grootste in server-hypervisors

79,4 procent van de respondenten gaf aan gebruik te maken van VMware als een van hun server-hypervisors. Gevraagd naar hun primaire server-hypervisor noemde 69,3 procent VMware. Alle andere kandidaten voor primaire hypervisors, waaronder Citrix, KVM en Hyper-V, werden elk genoemd door minder dan 10 procent van alle respondenten.

Bijna 80 procent van de bedrijven maakt gebruik van server-hypervisors van VMware. Dit blijkt uit onderzoek van storageleverancier Nexenta Systems onder bijna vierduizend gebruikers binnen de snel groeiende OpenStorage-markt.

VMware blijft dominant

Uit de enquête valt op te maken dat de huidige marktaandelen voor server-hypervisors het komende jaar naar alle waarschijnlijkheid niet sterk zullen veranderen. VMware bleef met 78,4 procent de dominante hypervisor nadat respondenten meerdere keuzes kregen voorgelegd. Gevraagd naar de primaire server-hypervisors die ze de komende twaalf maanden zullen gebruiken, noemde 66,8 procent van de respondenten VMware.

'De enquête toont wat veel mensen instinctief aanvoelen: VMware is het tot dusver het ongeslagen platform binnen de markt voor server-hypervisors', zegt Bill Roth, vicepresident marketing van Nexenta. 'Hoewel VMware ruimschoots op kop ligt, heeft het wel te maken met concurrentie van veel andere leveranciers.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

heeft VirtualBox niet grote userbase ? werkt prima en up2date. Niet bare-metal, maar KVM en Hyper-V voor zover ik weet ook niet. ESXi (wel bare-metal) inderdaad nog steeds meest volwassen wat mijn ervaring betreft. Goede performance en superstabiel.

Hyper-V is eigenlijk wel een Bare-Metal hypervisor , alleen met een windows jasje. Dan erbij heb je ook Citrix XenServer.
Eigenlijk is ESX en Xen niks anders dan een Unix based OS met een beetje een eigen sausje eroverheen gegooid

Hyper-V kan wel als bare metal hypervisor worden geinstalleerd door Hyper V 2008R2 te installen. Je krijgt dan als het ware een Windows 2008 core installatie. Ik heb 2 machines draaien op Hyper-V op deze manier en het werkt echt perfect.

in het artikel staat:
"Uit de enquête valt op te maken dat de huidige marktaandelen voor server-hypervisors het komende jaar naar alle waarschijnlijkheid niet sterk zullen veranderen."

Ik weet niet hoe deze vraag in de enquête is beantwoord. VMware is al jaren heer en meester en technologisch leider in de Hypervisor markt. Dit komt voornamelijk door vooruitlopende technologie zoals distibuted switching, vmotion, DRS, etc, etc. VMware heeft ook een zeer hoge kwaliteitsstandaard, producten werken vanaf de release vrijwel foutloos en kunnen eenvoduig van versie naar versie opwaarderen.

In de aanstaande release van Microsoft Server 2012 komt Hyper-V versie 3.0 uit met talloze verbeteringen van Hyper-V die de functionaliteit van VMware Vsphere 5.0 gaan matchen of zelfs overtreffen. In de laatste release van VMware Vsphere 5.1 (aug. 2012) trekt VMware het technisch leiderschap weer naar zich toe en hebben ze ook de licentiekosten op virtueel RAM laten vallen. Het wordt nu een head-to-head competitie, waar Microsoft zich in eerste instantie zal moeten bewijzen en VMware op reputatie zal worden geselecteerd.

Ik verwacht met de release van Vsphere 6.X weer een duidelijke voorsprong van VMware, onder meer door integratie van software defined networking, waarmee Cisco en andere partijen in het datacenter worden aangevallen.

Ik schat zeker in dat VMware het moeilijker gaat krijgen, aan de andere kant is virtualisatie nog een groeimarkt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-31T17:26:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.