Nederlands datacenter wordt in Roosendaal gebouwd

Uptime Institute geeft Colt Tier III-certificering

Netwerk- en telecomleverancier Colt heeft van het Uptime Institute een Tier III-certificering gekregen voor de ontwerpdocumenten van twee hallen in het datacenter 'London 3'. Hiermee voldoet het ontwerp aan alle vereisten voor gelijktijdig onderhoud die het instituut heeft vastgelegd in het internationale standaardensysteem. Zo kan een minimale kans op onderbreking van de dienst en een uptime van 99,98 procent worden gewaarborgd.

De Tier III-ontwerpcertificering is een onafhankelijk onderzoek naar de mogelijkheid van het ontwerp om computerruimten operationeel te houden tijdens onderhoudswerkzaamheden. In het ontwerp moet rekening worden gehouden met de kleinste details. 'Het modulaire ontwerp van Colt maakt ultrahoge beschikbaarheid mogelijk', zegt Vince Renaud, senior tier certification authority bij Uptime Institute. 'Het laat zien dat de branche een belangrijke stap heeft gezet met een robuuste oplossing voor de infrastructuur met razendsnelle implementatie. Door de strenge evaluatie tijdens het certificeringsproces zijn klanten ervan verzekerd dat alle elementen aanwezig zijn voor maximale beschikbaarheid.'

Eerder dit jaar werd Colt al bekroond met het Management & Operations-keurmerk (M&O) voor de London 3-vestiging. London 3 is een van de belangrijkste locaties van Colt. De vestiging ligt op veertig kilometer afstand van het centrum van Londen en heeft 10.500 vierkante meter aan datacenterruimte met een totale energielevering van 33 MVA. De locatie bevindt zich net buiten de grote ringweg M25 van Londen. Dit betekent dat het datacenter altijd bereikbaar is, zelfs als Londen niet toegankelijk is of de M25 volledig gesloten zou zijn.

Datacenter in Roosendaal

Eerder maakte Colt ook al bekend dat het werkt ook aan het ontwerp van een groot, energiezuinig en carrier-neutral datacenter 'ergens in Nederland'. Naar nu blijkt gebeurt dit in Roosendaal. Het nieuwe datacenter zal naar verwachting begin 2013 operationeel zijn. Het nieuw te bouwen pand beschikt over 39.000 vierkante meter vloeroppervlak, waarvan in eerste instantie tweeduizend vierkante meter gevuld gaat worden. Dit wordt op korte termijn uitgebreid naar tienduizend vierkante meter. Dat houdt in dat ruim een kwart van het totaal verhuurde vloeroppervlakte van Colt in Europa in het nieuwe datacenter gaat komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-03T11:26:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.