Dell bezorgt Saybolt-klant sneller testresultaat

Saybolt, een dochteronderneming van Core Laboratories, een dienstverlener voor de petroleum- en petrochemische industrie, zet de eerste schreden op het gebied van virtualisatie met Dell vStart 50. Deze oplossing stelt het bedrijf in staat om de interne service level agreements te verbeteren om een zo snel mogelijke levering van kritische testresultaten aan klanten te garanderen.

Saybolt beschikt nu over een volledig gevirtualiseerde en geïntegreerde infrastructuur op basis van Dell PowerEdge-servers, Dell EqualLogic-storage en Dell PowerConnect-netwerkswitches. Deze infrastructuur stelt het personeel van Saybolt in staat om productiever te zijn en de laboratoria van betere ondersteuning te voorzien, in plaats van zich zorgen te moeten maken over het beheer en de kosten van verouderende hardware.

Hoofdkantoor in Rotterdam

De Saybolt Groep is wereldwijd actief en levert diensten op 24/7-basis. Het bedrijf biedt een uitgebreide reeks van inspectie-, verificatie- en analysediensten voor aard-en ruweolieproducten, bio (brandstof) producten, gassen en petrochemische producten, in samenhang met handels- en transportdiensten. Saybolt heeft meer dan tweehonderd vestigingen en tachtig laboratoria op strategische locaties in alle delen van de wereld. Het hoofdkantoor van Saybolt is gevestigd in het Rotterdamse havengebied.

Saybolt bevond zich in een situatie waarin de bestaande ict-oplossing eerder een struikelblok vormde dan dat het de bedrijfsvoering ondersteunde. Aangezien de infrastructuur uit verschillende niet-open en daardoor incompatibele systemen was opgebouwd, werd het beheer ervan steeds lastiger. Daarom wilde het bedrijf een nieuwe ict-infrastructuur implementeren die veel efficiënter, schaalbaarder en eenvoudiger in het beheer was. Saybolt deed een beroep op de vooraf geconfigureerde virtualisatieoplossing Dell vStart 50 voor de bouw van een gevirtualiseerde infrastructuur op basis van de servers, storage-oplossingen, netwerk- en beheertechnologie van Dell. Hiermee kon het bedrijf van start gaan met het realiseren en maximaliseren van de voordelen van virtualisatie, zonder de complexiteit die vaak gepaard gaat met de overstap van een fysieke naar een virtuele omgeving.

Dell EqualLogic

Met Dell vStart 50, dat met twee host-servers werd geconfigureerd, verving Saybolt twintig fysieke servers. Het nieuwe systeem biedt aanzienlijk krachtigere prestaties dan de vorige oplossing, waarvoor verouderde servers werden gebruikt. Desondanks maakt de nieuwe serverinfrastructuur gebruik van slechts 20 procent van de hardwaresystemen die voor de vorige oplossing nodig waren. Op deze manier wordt er minder ruimte binnen het datacenter in beslag genomen en is er minder stroom en koeling vereist. Voor de nieuwe infrastructuur werden alle storagesystemen gecentraliseerd binnen een locatie in Vlaardingen, waar ze op veilige wijze worden beheerd en waar nodig kunnen worden opgeschaald. Het Dell EqualLogic-systeem biedt een volledig redundante san waarin alle testgegevens van de verschillende laboratoria op veilige wijze kunnen worden opgeslagen.

Dell vStart 50 kan worden geïntegreerd met de Dell Management plug-in voor VMware vCenter en de Dell EqualLogic Host Integration Tool, die een positieve uitwerking heeft op de aanmaak van virtuele harde schijven. In het verleden omvatte dit een uiterst complex en tijdrovend proces, dat nu in slechts een paar minuten kan worden voltooid. Aangezien Dell vStart op een open standaard en modulaire componenten is gebaseerd, kan Saybolt al naar gelang de bedrijfsvereisten op eenvoudige wijze servers en storage-bronnen toevoegen en alle gegevens integraal beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-05T15:21:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.