NAF zoekt kandidaat voor architectuurprijs

Award

Het Nederlands Architectuur Forum heeft de inzending geopend voor projecten die willen meedingen naar de prestigieuze NAF-architectuurprijs 2012. De prijs wordt toegekend aan een individu, groep of organisatie die een bijzondere vakmatige prestatie heeft geleverd op architectuurgebied. Projecten kunnen worden ingezonden tot 15 oktober 2012. Een onafhankelijke jury kiest uit de inzendingen een winnaar.

De NAF-architectuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Nationaal Architectuur Forum aan een individuele ict-professional, groep of organisatie die een bijzondere vakmatige prestatie heeft geleverd op architectuurgebied. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Landelijk Architectuur Congres. Nominaties voor de prijs kunnen worden gedaan bij het NAF-bestuur. Het is niet nodig om complete architectuurdocumenten in te zenden, een motivatie in de vorm van een korte presentatie op een of twee A4-tjes volstaat. De jury wint waar nodig extra informatie in. De aanmelding sluit op 15 oktober 2012, inzendingen worden vertrouwelijk behandeld.

De criteria die de jury bij de beoordeling van ingestuurde projecten beoordeeld zijn:
• dat wat de architectuur beschrijft is aantoonbaar en succesvol in gebruik,
• er is een duidelijke relatie tussen hetgeen de architectuur uitbeeldt en wat er gerealiseerd is,
• het management is gedurende het proces actief betrokken geweest bij het opstellen en handhaven van de architectuur,
• het is duidelijk dat de architectuur voldoet aan eisen van de (evt. toekomstige) gebruiker.

De prijs ging het afgelopen jaar naar de Stichting Pensioenregister voor de architectuur van mijnpensioenoverzicht.nl. Naast de winnaar waren ook de Schiphol Group en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie genomineerd voor respectievelijk de Gemeenschappelijke Meldkamer Infrastructuur (GMI) en de Digitale Dienstverlening. In 2010 ging de prijs naar het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie voor de Dienst Regelingen, in 2009 won het Indigo-programma van de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

Jury

De zeskoppige jury van de NAF-architectuurprijs bestaat uit Jan Miedema (Nationale Nederlanden), Peter Hermans (Stedin), Ramond Slot (Hogeschool Utrecht en BiZZdesign), Han van der Zee (Universiteit Tilburg en Atos Consulting), Paul Teeuwen (Labyrint) en Johannes van Bentum (Computable).

De NAF-architectuurprijs wordt uitgereikt tijdens het Landelijke Architectuur Congres, dat in 2012 wordt gehouden op 28 en 29 november.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-06T11:14:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.