Colt sluit 5-jarig contract met Delta Lloyd

Netwerk- en telecomleverancier Colt heeft een vijfjarig contract gesloten met financiële dienstverlener Delta Lloyd Groep. Het contract omvat netwerk- en datacenterfaciliteiten. De inkoop van datacenterdiensten moet de gevolgen van een incident in het eigen datacenter van Delta Lloyd beperken.

Delta Lloyd Groep heeft een datacenterstrategie die voldoet aan de hoge continuïteitseisen voor financiële dienstverleners. De strategie moet de schade voor klanten beperken en de continuïteit van de onderneming verzekeren bij een ramp in een datacenter. De gevolgen van zo'n voorval in het eigen datacenter van Delta Lloyd zijn beperkt, doordat de ict-infrastructuur wordt verspreid over meerdere datacenters.

Door de verspreiding van de ict-infrastructuur over meerdere datacenters wordt de beschikbaarheid van applicaties beter gegarandeerd. Eerder was er een langere herstelperiode van de ict-omgeving in geval van een ramp. De diensten van Colt,worden op dagelijks basis gebruikt als onderdeel van de ict-infrastructuur.

‘Doordat we nu op een andere manier onze datacenters inzetten, zijn we flexibeler geworden en kunnen we ict-veranderingen sneller doorvoeren. De samenwerking met Colt verzekert ons dat, mocht er een keer iets mis gaan, we onze dienstverlening aan klanten kunnen continueren', zegt directeur Infrastructure en Facility Services Steven Jonkman van Delta Lloyd Groep.

Delta Lloyd

Delta Lloyd Groep biedt naast levensverzekeringen, pensioenen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer ook bankproducten en -diensten. De kernmarkten van Delta Lloyd Groep zijn Nederland en België. In Nederland heeft de Groep de merknamen Delta Lloyd, Ohra en ABN Amro Verzekeringen. Er werken 5348 mensen. Aandelen Delta Lloyd zijn genoteerd aan de beurs in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-10T11:53:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.