Loyall ICT Group neemt boedel New Release over

Verhuizing

Loyall ICT Group heeft de bedrijfsactiviteiten van New Release in Deventer overgenomen. Door de overname verwacht Loyall ICT, met vestigingen in Zwolle en Rotterdam, zijn beheerdiensten te kunnen versterken, met name op het vlak van cloud computing en mobiel werken. Ook is het bedrijf in gesprek met een aantal klanten van New Release om de ict-dienstverlening te continueren. Zo'n zeven van de dertien medewerkers van het failliete bedrijf kunnen bij Loyall ICT in dienst treden.

Gerard Dresens, algemeen directeur van Loyall ICT Group, stelt na ampel beraad in te zijn gegaan op het verzoek van de curator en Richard Driessen, de eigenaar van New Release, om een aantal delen van het failliet gegane bedrijf over te nemen. 'Wij kennen New Release al langer dan vandaag en het bedrijf beschikte over een aantal diensten die voor onze activiteiten een versterking betekenen.' Dresens noemt daarbij de hostingactiviteiten op het gebied van cloud computing en mobiel werken. Verder is Loyall ICT in gesprek met een aantal klanten van New Release om de dienstverlening op het gebied van ict-beheer te continueren.

Van de ruim tien medewerkers die bij New Release kunnen er zo'n vijf tot zeven bij Loyall aan de slag. Bij dit kernteam zit ook eigenaar Richard Driessen. De naam New Release verdwijnt en de werkzaamheden zullen naar het kantoor van Loyall in Zwolle worden overgezet.

Te weinig onderscheidend

Volgens Dresens had New Release moeite om zich in een zwaar competitieve markt te blijven onderscheiden, ook door de kleine schaal waarop het bedrijf opereerde. Loyall ICT heeft de afgelopen tijd juist kunnen profiteren van een focus op de dienstverlening. Het bedrijf biedt infrastructuur- en applicatiebeheerdiensten aan op een aantal specifieke markten. Dresens typeert ze als 'dossierverwerkende sectoren', zoals accountants, advocaten, notarissen, de zorg en het financiële wezen. Daarnaast biedt Loyall ICT beheerdiensten aan de detailhandel en de logistieke sector aan.

Ambitie

Net als New Release is Loyall ICT al ruim twintig jaar actief als ict-dienstverlener. Het bedrijf is in 2011 ontstaan na de samenvoeging van twee ondernemingen die al geruime tijd actief waren op de Nederlandse ict-markt: Morgan Automatisering uit Rotterdam (hardware- en softwarediensten) en Het Kantoor Automatisering uit Zwolle (beheerdiensten). Er werken 37 man (exclusief New Release). Dresens stelt dat de ict-dienstverlener de ambitie heeft stevig door te groeien, maar of dit ook leidt tot nieuwe overnames op korte termijn kan hij niet zeggen. 'We houden wel onze oren en ogen open.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-10T17:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.