HP verbetert patiëntenzorg van Isala klinieken

Dit artikel delen:
Zorg

Het grootste niet-academische ziekenhuis van Nederland Isala klinieken heeft voor HP Networking gekozen om de communicatie op alle locaties te versterken. Een core-to-edge bedraad en draadloos netwerk zal de kwaliteit van de patiëntenzorg verbeteren. Dit gebeurt door veilige toegang te leveren tot informatie binnen de ziekenhuizen, klinieken en laboratoria van de Isala klinieken.

De Isala klinieken bieden klinische zorg in de regio tussen Groningen, Utrecht en Nijmegen. Elk jaar krijgen de vijfduizend medewerkers van dit ziekenhuis te maken met meer dan een half miljoen bezoeken aan de polikliniek en ongeveer vijftigduizend klinische opnames en dagbehandelingen. Daarnaast verrichten de laboratoria van de Isala klinieken vernieuwende onderzoeken binnen de pathologie, medische microbiologie en infectieziekten.

Netwerkinfrastructuur

HP Technology Services en HP-partner Dimension Data gaan bedrade 18.000-poorten en een draadloos HP-netwerkinfrastructuur plaatsen om al het personeel snelle en betrouwbare mobiele toegang te bieden tot gegevens op de websites van de Isala klinieken. Krachtige dual redundant HP 12508 multi-service routing-schakelaars bieden maximale capaciteit en zorgen ervoor dat uitval van de server geen problemen veroorzaakt. Ook bieden deze routing-schakelaars 100 GB capaciteit om toekomstige groei te kunnen beheren.

10 GB HP 5820-netwerkschakelaars op de zogenaamde distributielaag van het netwerk bieden de juiste bandbreedte voor veilige en snelle communicatie. Daarnaast garanderen de veerkrachtige HP 8212-schakelaars met zogeheten 'high-availability features' het systeem continuïteit en een hogere netwerkproductiviteit. De op open standaarden gebaseerde HP 3800-schakelaars gaan eenvoudig samen met de rest van de infrastructuur. Tot slot leveren de twee HP MSR50-40-routers hoogstaande en geconvergeerde routing-, schakelaar-, draadloze, veiligheid- en spraakdiensten.

Mobiel, beheer en beveiliging

Mobiele apparaten hebben naadloos toegang tot het netwerk dankzij de HP MSM760-access controllers met HP MSM460 en MSM466 dual-radio 802.11n draadloze toegangspunten, verspreid over alle faciliteiten van de Isala klinieken.

Voor maximale efficiëntie beheert de HP Intelligent Management Center (IMC)-software het gehele netwerk. Deze software is een administratief hulmiddel van ‘single pane of glass' dat zowel de platformen van HP als de platformen van derden beheert. HP IMC zal het management van netwerkmiddelen, -diensten en -gebruikers samenvoegen om de werkdruk en operationele kosten van het it-team van de Isala klinieken te verlagen.

Een HP TippingPoint Intrusion Prevention System zal het netwerk en de applicaties beveiligen tegen inkomende bedreigingen. Vpn-firewallmodules in de eerdergenoemde HP12508-schakelaars bieden ingebouwde bescherming tegen niet-functionerende services en aanvallen van hackers. Zogeheten ‘all-over network redundancy' zorgt voor maximale stabiliteit voor de it-infrastructuur en applicaties. Dit is belangrijk gezien het feit dat het systeem te allen tijde moet blijven werken.

State-of-the-art

'Organisaties in de gezondheidszorg, zoals de Isala klinieken, vereisen een hoogstaand netwerk dat snel, betrouwbaar en eenvoudig te beheren is', zegt Attila van Dam, country manager, HP Networking. 'Dit is een grootschalig en ‘state-of-the-art' netwerk dat oude en nieuwe gebouwen met elkaar verbindt om patiënten van de Isala klinieken de best mogelijke zorg te bieden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De titel gaat over verbetering van de patientenzorg, het artikel gaat over de aanschaf van een netwerk.
Hoe die twee elkaar versterken wordt niet toegelicht, sterker nog de patiënt wordt in het geheel niet genoemd, het gaat over de eigen medewerkers en techniek. Zo te zien ook weinig innovatie, alles wordt nog bedraad aangelegd, 18.000 poorten. Ik durf daar nu al een doos wijn op te zetten dat die nooit allemaal gebruikt gaan worden.

Conclusie: straight rebuy, weinig innovatie. En iedereen zich maar afvragen waarom de zorg zo duur is?

@maarten

spraakmakende routers wellicht?

:p

@Pavake

dit keer zelfs voor mij wat te compact, je opmerking

maar routers met geïntegreerd VoIP zijn er in de consumentenkant wel, maar in de "professionele" kant nog niet. Voor zo ver dat natuurlijk letterlijk en/of figuurlijk spraakmakend is.....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-14T13:41:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.