Canon aast op scanning-leverancier I.R.I.S.

De Europese tak van de Japanse leverancier van randaparatuur en ecm-oplossingen Canon wil het van oorsprong Belgische I.R.I.S. Group overnemen. Om deze leverancier van scanning-oplossingen in te kunnen lijven trekt Canon zeventig miljoen euro uit. Daarmee vergroot Canon zijn belang in I.R.I.S. van 17 naar 90 procent en krijgt het volledige zeggenschap.

Canon is bereid om 44,50 euro per aandeel te betalen. Dat is beduidend hoger dan de bijna dertig euro dat een I.R.I.S.-aandeel momenteel waard is. Canon moet 90 procent plus minimaal één aandeel zien te verwerven om I.R.I.S. officieel in te kunnen lijven. Beide bedrijven werken al jaren samen en in 2009 kocht Canon 17 procent van de I.R.I.S.-aandelen.

Door I.R.I.S. Group te integreren in Canon denken beide bedrijven betere technische oplossingen te kunnen ontwikkelen. De overname past in de strategie van Canon om end-to-end kantooroplossingen te bieden aan eindgebruikers. I.R.I.S. levert onder andere scanning-pennen en -software.

Elf kantoren

I.R.I.S. Group realiseerde in 2011 een omzet van 121,3 miljoen euro. Het bedrijf heeft meer dan zeshonderd mensen in dienst, verdeeld over de elf kantoren in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Antwerpen (België), Orly (Frankrijk), Windhof (Luxemburg), Amstelveen en Maastricht (Nederland), Aken (Duitsland), Delray Beach (Florida, Verenigde Staten), Hong Kong (China) en Oslo (Noorwegen).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-19T10:14:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.