Breedband Tilburg huurt bij Datacenter Brabant

Breedband Tilburg gaat via een samenwerking met Datacenter Brabant datacentrum- en clouddiensten aan klanten leveren. Daarvoor koppelt het zijn eigen glasvezelnetwerk aan het Tier III-computercentrum van Datacenter Brabant in Waalwijk. Klanten van Breedband Tilburg krijgen in een afgeschermde omgeving binnen het datacentrum de beschikking over extra snelle datakoppelingen, co-locatie- en clouddiensten. Volgens Breedband Tilburg vragen steeds meer klanten om dit soort beveiligde rekencentrum- en clouddiensten.

Breedband Tilburg is een darkfiber-netwerk en richt zich met name op de non-profit-instellingen in Tilburg en directe omgeving. Voor aansluitingen van commerciële bedrijven werkt Breedband Tilburg samen met diverse markpartijen zoals Datacenter Brabant, ParkNed, TownQSP en Vancis.

Datacenter Brabant werd in Waalwijk begin februari officieel geopend. De locatie is carrier-neutraal en heeft onder andere directe glasvezelverbindingen met regionale glasvezelringen van ParkNed en Breedband Tilburg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-25T10:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.