Computable: Stel je vraag aan Mark Hurd (Oracle)

Dit artikel delen:

Een redacteur van Computable reist op woensdag 17 oktober 2012 af naar het Engelse Londen om te praten met Mark Hurd van Oracle. Hij is na een turbulente tijd bij ict-leverancier HP overgestapt naar de bedrijfssoftwareleverancier en is daar aangesteld als president. Daarmee is hij de tweede man van Oracle geworden achter ceo Larry Ellison. Computable stelt zijn lezers in staat om vragen in te dienen waarvan er zoveel mogelijk aan Hurd zelf gesteld zullen worden.

De afgelopen jaren is er bij Oracle veel veranderd. De traditionele bedrijfssoftwareleverancier nam in april 2009 infrastructuurleverancier Sun Microsystems over, waardoor Oracle ook ineens leverancier van hardware werd. De integratie verliep niet zonder slag of stoot en ook de markt was niet tevreden over het nieuwe verkoopbeleid van Oracle op Sun-producten. Gevolg was dat het marktaandeel van Oracle-hardware de daarop volgende jaren kelderde.

Inmiddels lijkt het tij gekeerd en presteert Oracle stabiel met zijn aangekochte hardware. Dit geldt ook voor de bedrijfssoftware. Oracle kijkt weer vooruit. Dit blijkt ook uit de aankondigingen die allemaal gedaan worden tijdens Oracle Open World in San Francisco. De meest opvallende is wel dat ceo Larry Ellison het einde van disk-opslag aankondigde.

Stel je vraag

Oracle is dus weer bezig met de toekomst. Reden om hierover met Mark Hurd te gaan praten. Computable wil hier graag zijn lezers bij betrekken. De redactie vraagt zich af wat jij vanuit jouw professie zou willen vragen aan Mark Hurd. De vraag dient te gaan over ontwikkelingen binnen Oracle op het gebied van strategie, technologie, producten, de markt of de toekomst. Stel jouw vraag door deze in te vullen in het reactie veld onderaan dit artikel . Computable verzamelt alle vragen en zal de meest interessante aan Mark Hurd voorleggen. De interessante vragen die niet gesteld kunnen worden, zullen worden voorgelegd aan de Nederlandse directeur Reinier van Grieken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Larry Ellison kondigt einde disk-opslag aan

Oracle introduceert nieuwe Sun x86-servers

Oracle richt zich op hoogwaardige hardware

Oracle boekt recordcijfers in vierde kwartaal

Voormalig Sun-personeel betreedt Oracle-pand

Oracle sluit vestiging Sun Nederland

Ook Sun-personeel verhuist naar Oracle-pand

Oracle krijgt rake klappen op servermarkt

SAP zet Oracle Sun-servers buiten de deur

Oracle Nederland schrapt 138 banen bij Sun

Oracle zet Sun-dienstverleners buitenspel

Oracle vervangt Doruiter door Van Grieken

'Oracle gaat met hardware vooral in appliances'

Oracle in hardware: 'schoenmaker, blijf bij je leest'

'Oracle laat Sun doodbloeden'

'Stopzetten OpenSolaris kost Oracle klanten'

'OpenSolaris sterft een zachte dood'

Oracle stopt met Open Solaris

Oracle investeert in Solaris en Sun-hardware

MySQL-oprichter: draai Sun-overname terug

Veel minder Sun-servers verkocht in groeimarkt

BIT is niet blij met Oracle's Sun-beleid

Oracle Nederland maakt plannen Sun bekend

Sun-resellers positief over Oracle-combinatie

HDS stopt opslagsamenwerking met Oracle-Sun

Oracle ontslaat 'slechts' 1000 Sun-werknemers

Europa akkoord met overname Sun door Oracle

Oracle belooft continuïteit voor MySQL

Sun schrapt nog eens 3000 arbeidsplaatsen

EC vermoedt dominant Oracle na overname Sun

Overnameprooi Sun lijdt zware verliezen

Sun tekent principeakkoord voor sociaal plan

Aandeelhouders Sun akkoord met overname

Sun ontslaat in Nederland zestig werknemers

Oracle en EMC blijven partners na overname Sun

Toekomst MySQL na overname Sun door Oracle

'Blij dat Sun onderdak heeft gevonden'

'Sun balanceert tussen hoop en vrees'

Experts: aankoop Sun is logische stap voor Oracle

Oracle koopt Sun Microsystems

Oracle licht licentiebeleid toe, maar past niet aan

Ellison: Ontslag Hurd is grote blunder van HP

Oracle ziet kansen en geld in bancaire sector

Oracle breidt clouddienstenportfolio uit


Reacties

Fusion Apps..... Gaat dat echt ooit nog wat worden na al die jaren?
En dan na het standaard antwoord wat dan volgt: "en nu echt serieus"
Vraag twee: gaan ze gezien de hoeveelheid investeringen dit ooit nog terug verdienen?
Vraag drie: zouden ze het achteraf gezien weer doen???

Oracle is hard aan het werk om zijn opgelopen achterstand op cloud-gebied in te halen. Hoe gaat Oracle zich in de toekomst ook daadwerkelijk onderscheiden van de concurrentie?

Wat is de in-memory computing- en column database- strategie van Oracle?
Wat is het antwoord op het zeer succesvolle SAP HANA platform?
mvg edgar

Op heel veel smartphones is nu een virtual machine geïnstalleerd die heel erg lijkt op Java maar het niet is (DalvikVM van Android). Sinds enige heeft Oracle ook Java SE Embedded uitgebracht.
Ik heb een drietal gerelateerde vragen: Verwacht u dat deze twee VM smaken ooit samengebracht worden? Zal Java SE Embedded ook ooit beschikbaar komen op smartphones? Tot slot, zal JavaFX beschikbaar worden voor Android?
Kortom, wat is de strategie van Oracle op mobile gebied?

In May this year Oracle lost a copyright and patent lawsuit against Google about the use of Java APIs in Android.

Are you still considering an appeal? Do you agree with me that an Oracle win would have a chilling effect on free and open source software in general?

Wat zijn Oracle's plannen met het overgenomen Sun Microsystems en diens VDI/Hosted Desktop-toepassing SunRay? Komt daar een vervolg op en hoe ziet dat eruit?

We have seen a lot of big companies change their strategy due to the rise of cloud computing. Is Oracle also in a phase of transition to adopt the cloud as part of your core business or do you have a different view of the impact of cloud computing on the long term?

Regards,
Valery Jacobs
Valid

What will happen with the desktop at work?
What is your vision on cloud computing? How will Oracle keep up with Amazon Webservices?

What would be an innovation (from Oracle) which will be a game-changer?
What's Oracle stance towards Amazon Webservices?
What changes are to be expected from databases?

If you had to place a bet on what will be a dominant technology in the next five years, what would be it?

Europe is working on stricter and unified data privacy regulations for its citizens. Since these new regulations may be conflicting with the US Partiot Act, how does Oracle want to address the data privacy to comply to the new European regulations?

Naast de databases en business applicaties heeft Oracle inmiddels vrijwel de gehele stack in haar portfolio. Vindt Mark dat de toekomst ligt in de verkoop van complete oplossing (van HW tot applicatie) of zet Oracle in op het bieden van de beste producten in elk van de verschillende segmenten?

As a member of the Oracle boardroom, what is your vision on the development of Oracle products regarding cloud computing and data security globally?

Vraag aan Mark Hurd:

Wie ziet Oracle als de grootste concurrent en op welk gebied. Hierbij te denken aan IBM, HP, of de opensource community?

Oracle heeft geroepen dat de toekomst ligt in SSD's. Op welke termijn ziet Oracle dit en wordt dit geprojecteerd op het SUN storage portfolio (Pillar ect)?

Oracle recently lost a lawsuit in the European Court of Justice about the use of second hand/used software. Many user want to use second hand licenses in order to save costs. There is a big market in Europe for second hand licenses, but Oracle is not yet actively catering to this market. How will Oracle respond to this change in user behavior?

Een belangrijk concept binnen SaaS-oplossingen is multi-tenancy. Zijn hier ontwikkelingen gaande om dit concept beter aan te bieden in Oracle-producten?

Er is veel onduidelijkheid over Oracle's data integratie strategie, het oude product Warehouse Builder (OWB) is in gebruik bij heel veel klanten, maar was gratis. Het nieuwe product Oracle Data Integrator (ODI) is niet gratis, maar wel goed. Wat moeten de OWB klanten doen - verder ontwikkelen of overstappen naar ODI? en als zij niet overstappen hoelang gaat OWB ondersteund worden?

It-leveranciers in het algemeen en databaseleveranciers in het bijzonder hebben personeel in dienst dat erg bezig is met ratio; personeel dat erg denkt vanuit het 'hoofd'.
De tijden zijn echter aan het veranderen. Er is een duidelijke tendens merkbaar naar meer ruimte voor het 'gevoel', over handelen vanuit het 'hart', vanuit verbinding met de medemens. Bij Google heeft men op dit vlak al een volledig programma over 'Mindfullness' uitgerold.

Wat gaat Mark Hurd doen om zijn bedrijf mee te laten bewegen met deze trend, en daarin wellicht het voortouw te laten nemen?

Met menszinnige groet,

Jos van Velzen

I'd like to know what plans exist in relation to the Exa-series of hardware/software combinations.

De Java software van Oracle staat bekend als de Achilleshiel van de werkplek beveiliging. Updates leiden tot verstoringen vanwege slechte backwards compatibility en leveranciers van op Oracle technologie gebouwde oplossingen waarschuwen regelmatig om *niet* te updaten (en dus kwetsbaar te blijven). Hackers en botnetherders storten zich gretig op de kwetsbaarheden in Java en besmetten het ene na het andere bedrijf.
Oracle brengt update na update uit, maar lijkt moeite te hebben om structureel iets te verbeteren. Op welke wijze denkt Oracle het komende jaar haar Java product structureel te kunnen verbeteren zodat kwetsbaarheden minder impact hebben en de kans op verstoringen in business applications bij het doorvoeren van updates afneemt.

There is lots of criticism on the way Oracle handles Open Source (and specifically MySQL). What are Oracle's plans with MySQL? Will Oracle ever be able to truly embrace the Open Source culture?

Ik ben benieuwd naar wat de strategie van Oracle is op het gebied van Fusion voor specifieke marktsegmenten zoals voor bijvoorbeeld belastingdiensten?

What is the strategy of Oracle on Enterprise Social Networking and what role does Oracle think social will play within the enterprise around collaboration and knowledge in 2015?

Is Oracle planning to introduce other licensing methods for Multi-tenancy environments such as SaaS, leaving the processor bound licensing for (for instance) VMware/Hypervisor assigned processors or usage based licensing?

Oracle beschikt inmiddels over een complete datacenter stack. Business Software, Compute, Virtualisatie, Storage & Tape. Het enige wat nog ontbreekt is een eigen netwerkpropositie. Gaat Oracle een netwerkleverancier overnemen?

Vraag aan Mark Hurd: De zorgverzekering van ca 5 miljoen Nederlanders zit in OHI (Oracle Health Insurance). Wat gaat Oracle met en rond OHI doen in Nederland en wat zijn internationaal de plannen?

Why is Oracle telling lies about there in memory solution.

http://www.experiencesaphana.com/community/blogs/blog/2012/10/02/setting-the-record-straight--sap-hana-v-exadata-x3

Is this the way how Oracle wants create more business?

I would like to know what will be the stratgy of Oracle in big data architecture, monitoring and analyses.

Imagine the SEC and EU would not have regulatory concerns about a potential acquisition of HP, would you consider putting out a bid on HP. How would you turnaround HP in that case?

Die vraag die ik Mark Hurd zou willen stellen is:
HP is een bedrijf van producten (hard- en software) en diensten (outsourcing).
Oracle is meer een productenbedrijf. Met dienstverlening direct gerelateerd aan de producten.
Met dat op de achtergrond: wat ziet hij als belangrijkste taak en doelstelling van zijn aantreden bij Oracle?

Wat is Oracle's big data strategie? Hoe kijkt hij in dit verband tegen een overname aan van zijn voormalig werkgever Teradata, SAS of Information Builders?

The questions seen from my field of expertise, that is voice and datacommunications for complex enterprises and mission critical infrastructures are:

Oracle is an IT supplier, therefore you need network functionality to get to the Oracle services. When will we see Oracle becoming more active in the (higher/upper) network field and the fully integration of Oracle services with current and coming network services?

It seems far away from the current Oracle services, but why still no voice services or, and integration with voice-services?

Many users use Oracle and are putting data into a database, so it is a database oriented application. The connection application is the database, not the user, do you have a strategic view to connect the users, the Oracle users in this interconnected world? Which is not a database centric world.


with kind regards,
Maarten Oberman

Mijn vragen aan Mark Hurd:

- duurzaamheid is het nieuwe toverwoord bij grote bedrijven. Hoe hoog staat dit bij Oracle op de agenda, en waaruit blijkt de betrokkenheid van oracle als het gaat om dit onderwerp
- bescherming van vertrouwelijke gegevens is topic nummer 1; het verdwijnen van lokale diskopslag zal dit issue alleen maar belangrijker maken. Hoe denkt Mark Hurd over de toekomst van informatiebeveiliging in de cloud-omgeving?

Many companies are looking at the possibility of moving to 'the cloud'. One of the aspects of moving to the cloud (either public or private) is virtualisation. For many smaller organisation with a limited set of Oracle databases, Oracle license policy, i.e. limiting virtualisation to Oracle's own virtualisation solution, block them from fully harnessing the benefits of virtualisation.

Will Oracle's policy change on this, as it is making a number of companies reconsider their policy to use Oracle as their preferred database.

What is the future of Oracle Locator/Oracle Spatial and how is that positioned in respect to the open source PostGis from PostgreSQL?

In many surveys amongst clients, including Forrester's latest surveys, Oracle continues to be the most disliked vendor. The reasons are sales- and support tactics, and Oracle's stance towards licensing virtualized environments. This has come to the point where Oracle is on the agenda of many CIO platforms, with many large firms trying to move away from (or limit their dependency and spend on) Oracle.

Does Oracle care? If so, what will you do about it?

Kind regards,

Daniel Hesselink
www.licenseconsulting.eu

Ik ben erg benieuwd of Oracle de switch gaat maken in een klant vriendelijk licentiebeleid en de uitvoering daarvan.
In de praktijk kom ik geen klanten tegen waar geen ongenoegen is over contractering en uitvoering van het licentiebeleid.

Oracle heeft onlangs voor 1,9 miljard dollar Taleo (actief op het gebied van human capital management, met name sterk in recruitment) overgenomen. Een enorm bedrag gezien de omzet van Taleo. De aankoop heeft plaatsgevonden kort nadat SAP SuccessFactors heeft overgenomen voor 3,9 miljard dollar?

Ik heb een aantal vragen voor Mark Hurd:
1. Oracle is al jaren aan Fusion aan het werken. Waarom heeft Oracle er niet voor gekozen om zelf een dergelijke applicatie te ontwikkelen? Immers, voor het bedrag van de investering in Taleo kun je aardig wat ontwikkelaars aan het werk zetten. Daarnaast gaat de integratie/assimilatie van Taleo de nodige tijd kosten en problemen opleveren.

2. De UI van Taleo is zeer gebruikersonvriendelijk en vraagt om de nodige aanpassingen, hetgeen aanzienlijke kosten met zich mee zal brengen. Wanneer verwacht Oracle deze investering terugverdiend te hebben?

Oracle is an established and strategic player when it comes down to databases. Over the years Oracle did several acquisitions and wants to muscle into several new ICT areas like cloud computing. Every time Oracle takes huge risks and each acquisition can potentially bring down a company, even a 'giant'. We know the examples. How do you deal with these enormous risks, especially in a worldwide crisis we are in right now?

Oracle has bought empirix as a testoolvendor, will Oracle build more services surrounding this tool and will Oracle integrate the tool in the development suite of Oracle.

Secondly, what is Oracle's point of view on Application lifecyclemanagement and how will Oracle shape this vission?

Wat is de strategie van Oracle m.b.t. tot smartphones en tabletcomputers nu veel bedrijven bezig zijn hun strategie aan te passen of weer nieuw leven in blazen (v.b. Microsoft, HP)?

Oracle heeft reeds vele jaren geleden diverse acquisities gedaan om haar colleboration en ecm-platform in bouwen. Toen werden 'gouden' vooruitzichten voorspeld omdat 80 procent van bedrijfsinfo niet gestructureerd is dus de ecm-toevoeging voor Oracle toegang zou bieden tot dit domein. Tot op heden is Oracle nauwelijks zichtbaar actief in de ecm-markt anders dan bij enkele corporate klanten. Is ecm nog wel strtegisch voor Oracle of is colleboration en social interaction de strategie?

What do you consider your biggest success during your period with HP? and what would you have done differently with hindsight?

Sun Microsystems once was (around 2000) a key player in emerging hosting sector. Since then, the Sun/Oracle presence in this segment has vaporized, and Oracle did no longer support nor target organizations in this sector.
Has Oracle plans to re-enter the marketplace of hosting- and other online service providers? If so, whith what products, technologies and licensing models?

Hi Mark, could you please share with us the Unified Communications Strategy that Oracle is executing in the coming years?

thanks, Lucas Wensing

Hallo Mark, wat wordt Qracle/Sun's strategie op de Hypervisor-markt, denk aan de Hypervisor,VDI en in het bijzonder dan het SunRay-product vs. de concurrentie kijkende naar overnames gedaan door Citrix?

Virtualisatie is tegenwoordig niet meer weg te denken. Toch stelt Oracle dat je een licentie moet hebben gebaseerd op het aantal processors en cores. Dit is natuurlijk een onhoudbare zaak, aangezien processors steeds meer cores gaan krijgen. Het draaien van Oracle op virtuele omgevingen behoeft daardoor veel aandacht aan de licenties. Wanneer gaat Oracle inzien dat virtualisatie gemeengoed is en haar licentiebeleid hier op aanpassen?

Simpele vraag: wat is zijn reactie op het wegkwijnende deel van de Sun-overname? Bijvoorbeeld het SUN stk marktleider deel op storage met o.a. tape.

Graag zou ik willen weten hoe de mobiele propositie van Oracle is m.b.t. mobile platforms (MEAP en MDM-tooling) zoals SAP en IBM deze hebben in de vorm van SUP, Worklight, Afaria en Endpoint en wat de eventuele Roadmap is daarvoor?
Daarnaast ben ik erg benieuwd naar Oracle’s visie m.b.t. de combinatie tussen Mobile, Cloud en Big Data en de mogelijkheden daarvan.

Het is namelijk nogal stil rondom Mobile bij Oracle heb ik het idee.

Ik heb wel een paar vragen:
- Ik zou beginnen met de database strategie van Oracle. Oracle is in de basis een SQL database bouwer. Wat is hun strategie? Inzoemen op onderwerpen als security en cloud. Welke technieken gaan ze toepassen op data security. Er is een beweging van edge security naar data security. Hoe kan ik straks mijn data binnen Oracle beter beschermen tegen verlies en diefstal. Of het nu met opzet (diefstal dus) of per ongeluk (als bijlage in een email, of een afdruk op een printer).
- Welke plannen hebben ze op het gebied van Cloud en databases.
- Verder zou ik graag weten hoe ze tegen IPv6 aankijken. Het nieuwe internet protocol. Wat zijn de actie die Oracle heft genomen om hun producten IPv6 ready te maken. Hun database systeem is het al, maar hoe staat het met de rest en welke plannen hebben ze.

Onlangs kwam ik een aardig bedrijf tegen dat het updaten van handleidingen met klanten mogelijk maakt door het volledig in de cloud te gooien. Deze club is net met Salesforce gaan samenwerken.
MindTouch krijgt zoveel aandacht omdat Oracle klaarblijkelijk op dit vlak de bal heeft laten vallen.

Ik ben erg benieuwd hoe het gaat met de software producten die zijn overgenomen van Sun. Onder andere Secure Global Desktop, het vroegere Tarantella.
Ook de situatie rond MySQL lijkt me interessant. Oracle nu wel of niet open source, zeg maar.

Ik heb geen specifieke vraag voor Oracle, anders dan dat ik benieuwd ben wat Oracle's insteek/strategie is m.b.t. de cybersecurity-ontwikkelingen in de wereld. Hoe kijken zij hiernaar en wat doen zij hiermee, zowel intern (eigen security) als extern.

Belangrijkste vragen die ik heb is hoe zij de steeds sterker wordende vraag naar hr-services in de cloud zien in relatie tot het in de lucht houden van alle Oracle-diensten (Oracle en PeopleSoft, Oracle Fusion en aankoop van Taleo). Hoe ziet hij het hr-landschap van de toekomst?

Ik pikte bij mijn collega’s twee vragen op.
De eerste luidt wat is het beleid van Oracle en zijn huidig licentiemodel in relatie toe de groeiende cloud met daarin open source?

Vraag 2. Heeft Oracle ook een visie op het profiel van de it-professional van de toekomst, dit in het licht van al de technologische ontwikkelingen, maar ook kijkend naar trends als in- en outsourcing, near- en offshoring etc.?

Goede vraag met betrekking tot de opkomst van open source oplossingen:

In light of its gain in popularity in the public and private sector (as evidenced by the French government's report and VMware, salesforce.com (Heroku) and EngineYard's recent adoption), do you see the possibility of PostgreSQL having the same disruptive affect in database that Linux had in the operating system space?

Hoe speelt Oracle momenteel in op de snel veranderende mobiliteitsmarkt als het gaat om de huidige ITIL-processen- en de daaraan gerelateerde lifecycle management processen- bij bedrijven flexibel, schaalbaar en vooral agile te krijgen (denk hierbij bijvoorbeeld aan het CMDB) indien hiervoor technologie van Oracle wordt ingezet (deze vraag geldt tevens voor het BI-gedachtegoed in relatie tot het ondersteunen van mobiel werken en de daaraan gelieerde bedrijfsprocessen)?

Met name rondom de vraag 'tweedehands software'. Er is een uitpsraak dat men onder bepaalde omstandigheden een perpetual license kan verkopen aan anderen, waarbij de softwareleverancier verplicht is om de maintenance te doen als de koper dit wil afsluiten: Bedrijf A koopt perpetual Oracle license en voldoet voor twee jaar aan maintenance. Vervolgens stopt men en verkoopt de perpetual license door. Bedrijf B koopt dit van A. en wil een maintenance contract met Oracle afsluiten. Er is jurisprudentie over (duitsland - EU) en ben benieuwd of Oracle de licentie voorwaarden gaat verscherpen / veranderen.

- Hoe ziet hij Oracle markt in Nederland ten opzichte van de rest van de wereld. En hoe ziet hij de groei in de BRIC geographie. Zijn er verschillen in de markt, zoals volwassenheid, meer invvestering in innovatie, grotere transformative projecten. Zelf zie ik dat in Latijns Amerika erg veel geinvesteerd wordt in nieuwe technologie en transformatie projecten.

- Hoe ziet hij Oracle in vijf jaar? Oracle heeft nu een breeder footprint van hardware, middleware tot en met applicatie software en Java platform. Wie ziet hij als grootste concurrent, Apple, Google, Microsoft, SAP? Wat is volgende acquisitie?

- Oracle investeert nu veel in hun appliances (exadata, exalogic , exa…) en marketeert het als private cloud. Wat is zijn toekomst visie hierop, zullen alle producten uiteindelijk appliances worden, dus binnenkort worden het net als autos, complete rijklaar, turnkey oplossing. Dus ik koop een Siebel box, en het enige wat ik moet doen is het aanzetten. Zal het de consulting en reseller markt gaan veranderen? De software markt wordt “zwart-wit gesproken” meer een automarkt (het enige wat je kunt kiezen is de kleur) dan een huizenmarkt (je kunt type, model, inrichting varieren)?

- Mark is bekend als een business driver, wat zijn de veranderingen die hij in de organizatie wil gaan doorvoeren?

Graag de vraag waar Oracle applicaties staan op het vlak van IPv6 geschiktheid en dual stack geschiktheid.

Verder ben ik benieuwd naar de interne status van IPv6 bij Oracle. Oracle.com, Oracle.de en Oracle.nl zijn in ieder geval nog niet IPv6 benaderbaar.

Ik ben vooral benieuwd hoe Mark aan kijkt tegen commodity hardware vs. appliances (specialized & tweaked hardware). Bij HP was hij groot voorstander van het eerste en nu zet hij vooral in op het laatste.

Verder ben ik natuurlijk ook wel geïnteresseerd op zijn visie op de toekomst van Sparc.

Mark,
Over the last few years you have continued to invest in Oracle Fusion Middleware and today have a large number of technologies to help your customers run their applications. However, the stack is getting more and more complex so what is Oracle doing to simplify the development and delivery of applications on top of Fusion Middleware?

Uit onderzoek dat Oracle heeft laten uitvoeren door Accenture, blijkt meer dan de helft van de bedrijven spreadsheets blijven gebruiken, ondanks de investeringen in nieuwe systemen voor financiële processen.

Oracle en andere aanbieders hebben jarenlange ervaring op dat gebied. Wat doen zij fout?

i) Interoute heeft afgelopen jaar Quantix, een gespecialiseerde Oracle service partner overgenomen met een sterke achtergrond in Managed Services voor klanten die hun eigen systemen hosten en tevens in de Interoute Cloud – de vraag is dus: welk effect heeft de Oracle Cloud strategie op de groep Oracle partners in het kader van de resellen van licenties en services, omdat de Oracle strategie meer de kant op lijkt te gaan van een directe end-user sales model?

ii) Oracle database s/w op gevirtualiseerde platforms wordt op het moment niet ondersteund door Oracle , met uitzondering van OVM (Oracle VM platform). Daarom worden klanten die op VMWare gebaseerde omgevingen/systemen gebruiken nu gedwongen om andere database platforms te overwegen – Is er een mogelijkheid dat Oracle een levensvatbaar/serieus commercieel model aan het bedenkt waarin Oracle software in de nabije toekomst op VMWare zal gaan draaien?
https://blogs.oracle.com/UPGRADE/entry/is_oracle_certified_to_run_on

iii) Wij begrijpen dat er een boel intern ontwikkelde MySQL systemen zijn binnen klant omgevingen/systemen, maar sinds de Oracle + Sun overname (sindsdien is MySQL dus een Oracle product) zijn er weinig ontwikkelingen/nieuws geweest over de langetermijn strategie voor MySQL – bestaat er voor Oracle Partners een commerciele strategie omtrent MySQL hosting en support?

When will Oracle hand over all Java rights to an open source community?

Patrick de Goede van Eijk wrote:
Is Oracle planning to introduce other licensing methods for Multi-tenancy environments such as SaaS, leaving the processor bound licensing for (for instance) VMware/Hypervisor assigned processors or usage based licensing?

At Bitbrains we would really like to know the answer to this one! Currently many of our customers switch to other dbms because of it.

We see a huge difference between the Java-community and the Oracle-community: the Java-community is more focused on building software using the newest Java technologies while the Oracle communicty is more focused on getting applications work together while writing as little java-code as possible. How does Oracle think they can get the Java-community adopt the Oracle-focus or vice versa?

Erg benieuwd naar de visie en strategie van Oracle als het om de angst van klanten voor vendor lock in relatie tot de behoefte van ondernemingen naar de inzet van meer flexibele ict om de business wendbaar te houden en keuzevrijheid te hebben.

Wanneer heeft Oracle een duidelijk en eenduidig verhaal rondom Oracle Software op VMware vSphere?

1. Worden DRS groups als scheiding geaccepteerd?
2. Worden vSphere Clusters als scheiding geaccepteerd?
3. Wanneer komt er nou een whitepaper die specifiek voor vSphere beschrijft hoe je moet licenseren?

Ruben

Some innovative database features are currently only available for Oracle Exadata (such as Hybrid Columnar Compression). The restriction is artificial i.e. technically it could work with standard Oracle database on other hardware platforms (this was the intention when these features were developed).

- Will Oracle develop more features only for Exadata, thereby forcing customers into vendor lock-in with Oracle hardware or will Oracle still be an "open software" company in the future?

- Can you comment on the fact that HCC compression was made available on non-Exadata Oracle hardware (i.e. SUN ZFS appliance and the Axiom storage system) but does not work with other storage solutions? Why is Oracle not violating anti-trust laws by allowing such features only on its own systems?

Lek na lek verschijnt in Java, al maanden, zelfs jaren lang. De laatste patch bevatte zélf weer een aantal lekken. Wij zijn nu op het punt dat we klanten aanraden de noodzaak voor Java op hun computer opnieuw te evalueren.
Daar zouden we graag uitgebreid commentaar over horen.

For many of our solutions, right-sizing the amount and type of Oracle licenses is a difficult task. This is especially so for Oracle Database and Fusion Middleware products.
In this day and age, where flexible scalability and pay-as-you-go is considered the norm, limitations on most Oracle product licenses seem overly restrictive. Is Oracle considering a more linear, less hardware-driven licensemodel, that is more predictable over time, and provides a smoother cost curve for their customers?

1. How sees Oracle the strategy with Java compared to Android and opensource?
2. What is the strategy from Oracle databases in the Cloud?
3. What is the strategy of Oracle in the Healthcare market, and E-Health. Is Oracle investing in this market for E-health solutions?

As companies are moving into the cloud (which is pushed by Oracle as well), and start to dynamically build, scale-out and destroy (development) environments in minutes, customers need maximum flexibility and elasticity. How will Oracle manage its licensing in such a world? Both appear to be 180 degrees opposite from each other right now, yet Oracle is pushing heavily on the cloud concept.

It would be very interesting to understand what Oracle's vision and strategy with regards to security, specifically in the area of Identity Management, will be. Is Oracle planning on merging the products originating from Oracle and Sun; will there be an integrated product suite?

Oracle heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om een geintegreerd platform te creeren (Fusion Middleware, Fusion Apps, ExaData, ExaLogic) met daarnaast veel investeringen in markt specifieke oplossingen.
Dit gecombineerd met de CLOUD boodschap op OpenWorld, lijkt een Exa Banking, Exa Telco of Exa Insurance oplossing obv industrie standaarden (ACORD, eTOM) een voor de handliggende stap.

Overweegt Oracle deze stap om markt specifieke CLOUD oplossing (zoals ExaInsurance) te gaan bieden met een pay-per-use afrekenmodel ?

Oracle's core business is traditionally license sales as opposed to services. As such what is Oracle's challenge in defining its Oracle Cloud offer?

The Exadata server offer is from its origin technically oriented towards Datawarehousing, rather then OLTP; technical assesments show that this is still the case worth version 2 and version 3; as such performance predictions for OLTP are hard to predict and sizing will not be realistic, resulting in mandatory upgrades, increasing TCO. What is Oracle going to do to provide a more realistic platform for OLTP? Who will carry the costs for upgrades when performance is lacking in production due to the foregoing?

Given Oracle's offer expansion in terms of hardware, both SUN Sparc and Exa servers, does this mean that Oracle exits from its longstanding portability strategy and openness? And how does Oracle envision its partnership with hardware vendors? Is vendor lock-in not the result leading to higher pricing and dependability?

1 During OOW it was clear: the Oracle message is all about the stack. Certainly this has advantages for those who choose to go all in and adopt all layers of the Oracle stack.
There are however many customer who can not afford to go there of who feel a possible vendor lock in. What is Oracle’s message to those who choose for a best of breed approach. Will Oracle still be the right choice for them ?

2 The message at OOW was the stack and Oracle Fusion Applications, there was only little attention for those Oracle customers who have choosen to develop their own solutions based on Oracle technology as the Db, FMW en ADF.
What is Oracle commitment to those customers who don’t see standard applications as the solution?

Ik ben erg benieuwd naar de visie van Oracle t.o.v. de toekomst en dan met name op de ontsluiting van de data via het web (of via webservices). Dit omdat databases, en dan met name de spatial veelal lokaal draaien. Hoe ziet de toekomst eruit? En met het oog op privacy en security voor overheden?

Ik ben heel erg benieuwd hoe SAP en Oracle zich tot elkaar verhouden, zeker nu ASE (de Database van SAP zelf) er is. Betekent dit dat op termijn Oracle eigenlijk geen SAP database meer is of in ieder geval in veel minder grote aantallen. Daarnaast ben ik erg benieuwd of Oracle al een serieuze optie voor Mobile heeft. Is er al een platform à la SUP en Avaria?

Oracle ATS seems to be a disinvestment. The testing tool does not fit on Oracle products and has no foot hold in the Netherlands and probably in the world.
Are you planning to continue with Oracle ATS.

een tweetal vragen:

* Als ik het goed heb, werkt Oracle in de implementatie-trajecten vooral op basis van uren, en neemt dus zelf geen project-risico; gezien de veranderingen in de markt (oa SaaS), lijkt dit op termijn moeilijk vol te houden: is het te verwachten dat het verdienmodel van Oracle (licenties+uren) in de komende jaren substantieel gaat veranderen?

* Hoe ziet hij de opkomst van cloud-diensten als bv die van Amazon, welke complete database-oplossingen aanbieden voor een fractie van de kosten (en operationele zorgen)

Mijn vraag is meer algemeen van aard:

Onlangs heeft het volgende statement: "ceo Larry Ellison kondigt het einde van disk-opslag aan". Dit is echter geen innovatieve of vernieuwing vanuit Oracle zelf. Wat wordt de strategie van Oracle om voorop te blijven lopen in deze snel veranderende technologisch wereld?

(Het lijkt erop alsof Oracle langzaam op de achtergrond raakt en dat andere bedrijven zich veel meer vernieuwend laten zien.)

I would like to understand what their vision is for an integrated CXM solution with Fatwire, right now etc.

Also, given the bumpy ride with Stellent, how will Oracle ensure that Fatwire gets the appropriate attention to grow as a product?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-02T11:10:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.