VL IT Specialisten bouwt verder op Uniserver-cloud

VL IT Specialisten is overgestapt op het cloud IaaS-platform van Uniserver. Hierdoor heeft het bedrijf de transitie kunnen maken van traditionele productenleverancier naar volwaardige dienstenleverancier. Vanuit deze nieuwe rol heeft VL IT onlangs het it-landschap van mengvoerbedrijf Fransen Gerrits naar een hoger niveau gebracht.

Fransen Gerrits is een toonaangevend particulier mengvoerbedrijf dat jaarlijks meer dan 450.000 ton mengvoer voor varkens, rundvee- en pluimvee produceert. Voor de monitoring en registratie van het productieproces gebruikt het bedrijf verschillende geavanceerde softwareoplossingen. It is dan ook een essentiële factor voor de kwaliteit en continuïteit van de bedrijfsvoering van Fransen Gerrits. Het bedrijf had tot voor kort zijn complete it-infrastructuur lokaal staan. Om ook in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de hoge eisen aangaande openheid, veiligheid en beschikbaarheid besloot Fransen Gerrits op zoek te gaan naar een partij waarbij ze hardware en software uit de cloud kan betrekken.

Projectverantwoordelijkheid

Op aanraden van vaste it-partner VL IT Specialisten kiest Fransen Gerrits voor Uniserver. In de praktijk is het zo dat VL IT de infrastructuur uit de cloud van Uniserver afneemt, waar ze vervolgens het it-landschap van Fransen Gerrits op heeft ingericht. VL IT Specialisten draagt de projectverantwoordelijkheid voor de transitie. Zij adviseren Fransen Gerrits, verzorgen als service manager de afstemming met de overige it-leveranciers en voeren in nauwe samenwerking met Uniserver de complete migratie uit. Waar Uniserver in de nieuwe situatie zorg draagt voor het platform en de beschikbaarheid van de hardware, blijft VL IT verantwoordelijk voor het totale technische, functionele en operationele it-beheer van het mengvoerbedrijf.

Beschikbaarheidgarantie

Alles wat eerst lokaal stond bij Fransen Gerrits is nu in de cloud ondergebracht. Alleen de routers, switches, printers en telefoons staan nog lokaal. De voordelen van de geboden infrastructure as a service zijn talrijk. Fransen Gerrits heeft niet langer te maken met hoge initiële investeringen, betaalt alleen nog maar voor datgene wat ze gebruiken en heeft altijd de beschikking over de laatste licenties. De cloudomgeving is bovendien flexibel schaalbaar en beschermd met de meest geavanceerde veiligheidsmaatregelen. De IaaS-oplossing zoals die nu is ingericht, zorgt ervoor dat het mengvoerbedrijf zich volledig kan concentreren op zijn business, terwijl ze de beschikking hebben over een it-infrastructuur met een beschikbaarheidgarantie tot 99,99 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-02T11:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.