IT'ers downloaden Windows Server 2012 6500 keer

Windows Server 2012

Windows Server 2012 is in Nederland sinds de lancering van september al 6500 keer gedownload. Daarnaast hebben ruim 2200 it-professionals zich ingeschreven voor Windows Server 2012-evenementen, waarbij ze zich laten informeren over alle ins en outs van de nieuwe software.

Windows Server 2012 kan onder andere gebruikt worden om huidige datacenters te virtualiseren, om een private cloud te bouwen of om diensten op te schalen naar een public cloud-omgeving zoals Windows Azure. Om it-professionals wegwijs te maken met het nieuwe Windows Server 2012 hebben verschillende Microsoft-partners in september en oktober meer dan 25 evenementen opgezet.

Zo organiseren learning partners Windows Server 2012-trainingen en geeft partner Peak IT op 2 oktober het 'Seminar Windows Server 2012'. Ook Microsoft zelf gaat vanaf 16 oktober van start met de 'Windows Server 2012 IT Camps', waarbij gebruikers hands-on technische kennis kunnen opdoen. Ook zal Microsoft ook aanwezig zijn op evenementen van derden, waar tenminste tweeduizend it-professionals zich laten informeren over Windows Server 2012.

Virtualisatiemogelijkheden

'Al snel na de lancering van Windows Server 2012 heeft Global Knowledge seminars gelanceerd voor it-profesionals om ze wegwijs te maken in het nieuwe Windows Server 2012', zegt Frank van de Laarschot van Microsoft-partner Global Knowledge. 'Binnen een uur hadden al zestig deelnemers zich aangemeld. Inmiddels staat de teller op vierhonderd deelnemers, verdeeld over drie evenementen. We hebben zelfs een vierde seminar opgezet omdat alles vol zat. De belangstelling is dus enorm, dat komt voornamelijk doordat organisaties uitkijken naar de virtualisatiemogelijkheden van Windows Server 2012. Bedrijven kunnen daar veel geld mee besparen ten opzichte van de alternatieve software.'

Evenementen voor Windows Server 2012

Een selectie van de evenementen die door partners georganiseerd worden:

- Global Knowledge: Be Ready met Windows Server 2012. Datum: 3, 4 en 5 oktober
- InfoSupport: Windows Server 2012 to the Max. Datum: 3 oktober
- Inovativ: Windows Server 2012 en System Center 2012 SP1. Datum: 5 oktober
- OGD: Samen Slimmer met Windows Server 2012 & Windows 8. Datum: 11 oktober
- Compu'Train: Windows Server 2012 Showcase. Datum: 1, 8, 15 en 22 november

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Server 2012 is hot, mede omdat ook hier Microsoft alles op alles heeft gezet om alle features van Vsphere 5.0 te kopiëren met een poging deze zelfs te overtreffen. Dit is tot op heden een succesvolle strategie, alleen heeft dit wel vele jaren gekost.
VMware heeft recentelijk Vsphere 5.1 geïntroduceerd, waarbij de overtreffende trap van Microsoft in eerste aanleg is gepareerd. Ook zijn de vram licenties bij VMware gelukkig gestaakt, onbegrijpelijk dat ze die ooit hebben geïntroduceerd.

Nu nog een paar mooie referentie 2012 sites met flink wat belasting en maar hopen dat er niet allerlei beperkingen zijn die worden geclassificeerd als "working as designed", worden opgelost in Sp-1 of keiharde bugs blijken te zijn. Microsoft heeft op dat terrein een vaandel hoog te houden (producten introduceren die tegenvallen in kwaliteit), terwijl het VMware geen enkele moeite kost om producten te leveren die gewoon werken en doen wat ze moeten doen.

Daar zal ook de grote scepsis zitten. Beheerders die met VMware werken zouden vanuit kosten overwegingen moeten overstappen op Microsoft, omdat het goedkoper zou zijn, in de wetenschap dat de Microsoft producten vaak tegenvallen.

Aan de andere kant lijkt het ook een vreemde actie; sinds wanneer is Microsoft goedkoop en is er door overschakeling naar Microsoft geld te besparen. Toch nog maar eens goed kijken naar alle kosten en vergelijken.

Ook ik ben benieuwd wat het allemaal gaat bieden, want het klinkt veelbelovend.

Als je wilt 'spelen' met een Windows 2012-server, gebruik dan je Live-ID en maak een account aan op https://www.windowsazure.com. Daar kun je er één virtualiseren. Kost je een paar cent per uur en als je hem weer verwijderd betaal je dus niets. Je hebt ook nog een free trial-mogelijkheid, dan kost het niets. Werk je bij een it-bedrijf? Grote kans dat zij 'Cloud essentials' hebben en dan kun je een hele testomgeving in de lucht houden zonder dat het iets kost.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-03T11:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.