ASML zoekt 1200 hightech-specialisten

Chipmachinefabrikant ASML uit Veldhoven gaat via de bestaande wervingscampagne op zoek naar nieuw hooggekwalificeerd personeel. In de komende jaren heeft het bedrijf in Nederland namelijk zo'n 1200 nieuwe ingenieurs nodig om onderzoek en ontwikkeling te doen voor de verdere ontwikkeling van een nieuwe generatie chipmachines.

ASML maakt voor de chipindustrie machines, die op nano-niveau met een ongelooflijke nauwkeurigheid moeten werken. Deze machines worden onder andere door bedrijven als Intel, TSMC en Samsung ingezet om kleinere en krachtigere computerchips te ontwikkelen en te produceren. Uiteindelijk kunnen daardoor steeds geavanceerdere smartphones, tablets en andere elektronica worden geïntroduceerd. Aan het begin van die keten staat ASML. Dat betekent dat de ingenieurs bij ASML voor de uitdaging staan om technologie te ontwikkelen die nog niet bestaat. Daarvoor is een veelvoud aan technische disciplines nodig, zoals natuurkunde, elektronica, mechatronica, informatica en optica.

Dankzij een overeenkomst met Intel, TSMC en Samsung kan ASML de ontwikkeling van nieuwe generaties chipmachines versnellen. De drie partijen investeren samen 1,4 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling. 'De 1,4 miljard euro die in de komende vijf jaar extra in onderzoek en ontwikkeling worden geïnvesteerd, bovenop de 500 miljoen euro die we zelf jaarlijks investeren, zorgen voor aanzienlijk meer werkgelegenheid', zegt Peter Wennink, cfo van ASML. 'Momenteel zijn er 3500 tot 4000 ingenieurs voor ons bezig met onderzoek en ontwikkeling. Die groep zullen we uitbreiden met 1000 tot 1200 nieuwe banen. Deels zullen zij op de loonlijst van ASML komen, voor een ander deel in de toeleverende keten hier in de regio Veldhoven.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoop dat ze vast personeel tijdig en beter compenseren dan interim consultants, want dat doet ASML denk ik BUITENGEWOON SLECHT.
Consultants over september 2011 nog niet uitbetalen eind februari 2012 bijvoorbeeld... En aan de lijn houden met: de uitbetalingslijst komt eraan, terwijl de interne PO PurchaseOrder nog niet eens gemaakt was...
Lijkt erop [denk ik] dat de machts-technieken van andere grote electronica bedrijven worden toegepast.. Wie soortgelijke ervaring heeft en hetzelfde denkt, graag aansluiten met reaktie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ASML

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-08T09:50:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.