IBM breidt PureSystems-familie uit met PureData

IBM

IBM introduceert PureData, een systeem waarmee bedrijven razendsnel grote hoeveelheden data kunnen analyseren en de verworven inzichten inzetten voor onder andere marketing en sales. PureData is onderdeel van IBM PureSystems, een nieuwe categorie systemen met geïntegreerde expertise, eenvoudige cloudfunctionaliteiten en hoog gebruikersgemak.

PureSystems helpt bedrijven minder tijd en geld te besteden aan it-onderhoud en meer aan (business)innovatie. Bedrijven besteden wereldwijd 70 procent of meer van hun it-budget aan eenvoudige, repetitieve taken en onderhoud, waardoor er weinig overblijft voor innovatie. PureSystems zorgt ervoor dat systeemmanagement 50 procent minder tijd in beslag neemt en vermindert de kans op een systeemuitval met 98 procent. Aan de PureSystems-ontwikkeling gaat een investering van twee miljard euro over de afgelopen vier jaar aan vooraf.

Drie versies

De aangekondigde IBM PureData System helpt bedrijven om de grote groei van data in hun voordeel te gebruiken. Naar schatting wordt er dagelijks 2,5 exabyte aan data gecreëerd. Zoveel dat 90 procent van alle wereldwijde data in de afgelopen twee jaar aangemaakt is en deskundigen voorspellen dat dit zal groeien naar 25 zetabytes in 2020. Organisaties staan daarom onder druk om een passend antwoord te vinden op de toename van de hoeveelheid, snelheid en diversiteit van beschikbare data. Dit is cruciaal om inzicht te verkrijgen in hun constant veranderende omgeving.

PureData is beschikbaar in drie versies die ieder geoptimaliseerd zijn voor verschillende taken. PureData System voor Transacties is er voor retail en credit card processing-omgevingen. Deze zijn afhankelijk van een snelle verwerking van transacties en interacties. Deze transacties mogen misschien klein zijn, maar het volume en de frequentie vereisen snelle en efficiënte oplossingen. Het nieuwe systeem biedt hardware en software configuraties voor elke transaction workload en geoptimaliseerd voor flexibiliteit, integriteit, beschikbaarheid en schaalbaarheid.

Analytics en Operationele Analytics

PureData System voor Analytics is er om concurrerend te blijven. Hiervoor moeten organisaties snel en eenvoudig data kunnen verkennen en analyseren, zelfs wanneer het om zeer grote hoeveelheden data gaat. Dit nieuwe systeem vereenvoudigt en optimaliseert de prestaties van datawarehouse services en analytische toepassingen. PureData System voor Analytics bevat de grootste bibliotheek aan in-database functies op de markt, ontworpen om analyses te versnellen. Organisaties kunnen hiermee bijvoorbeeld het klantverloop in luttele seconden voorspellen, gerichte reclame en promoties uitvoeren en fraude voorkomen met uitgebreide analyses.

PureData System voor Operationele Analytics is er voor realtime inzicht in de bedrijfsvoering door duizenden bedrijfsactiviteiten per seconde te monitoren en om te zetten in acties. Organisaties kunnen dit systeem inzetten voor de opsporing van fraude tijdens de creditcardverwerking, voor de vergaring van kennis over klanten voor call center-activiteiten, of voor het voorspellen van veranderingen in vraag en aanbod voor energie- en nutsbedrijven.

PureSystems in Nederland

'We staan op het punt een nieuw tijdperk van it te betreden, waarin computers in staat zijn realtime enorme hoeveelheden informatie te verwerken', zegt Gerard Smit, cto bij IBM Benelux. 'Deze ontwikkelingen brengen fundamentele veranderingen met zich mee in de wijze waarop organisaties opereren en geleid worden. De introductie van PureData is de volgende stap binnen dit proces, waarmee IBM zijn klanten een goede uitgangspositie biedt binnen dit nieuwe, slimmere tijdperk van it'

Verschillende Nederlandse bedrijven hebben sinds de introductie van de PureSystems-familie in april van 2012 al interesse getoond in dit systeem. Een voorbeeld is Databalance, dat recent een IBM PureFlex aanschafte. Databalance biedt hosting- en clouddiensten en implementeert ook systemen bij klanten op locatie. 'De keuze voor PureFlex past in onze innovatieve strategie', zegt Rob Blom, directeur van Databalance. 'Het is een unieke omgeving waarin je alle smaken besturingssystemen in één box onderbrengt en alles via één managementlaag beheert.' Verder testen verschillende bedrijven in Nederland momenteel de mogelijkheden van het systeem.

IBM PureSystems Product Family - IBM PureData System Overview

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-09T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.