Canon plant nieuwe cartridgefabriek in Venlo

Printerconcern Canon heeft op het industrieterrein Trade Port Noord bij Venlo grond met een oppervlakte van circa 140.000 vierkante meter gekocht, ruim twintig voetbalvelden groot. Het is bedoeld als toekomstige productielocatie voor cartridges. Het koopcontract hiervoor is door de gemeente Venlo en Canon getekend. Het Japanse concern laat de start van de bouw van de fabriek nog afhangen van de economische situatie in Europa en de marktontwikkelingen.

Volgens de Venlose wethouder Stephan Satijn van Economische Zaken en Onderwijs heeft zijn stad nog nooit een onderneming van deze omvang weten binnen te halen. Hij constateert dat Venlo als internationale locatie in een technologisch geavanceerde regio steeds meer buitenlandse bedrijven aantrekt, Aziatische in het bijzonder. De wethouder verwacht dat in het kielzog van Canon ook andere bedrijven voor Venlo zullen kiezen als uitvalsbasis voor bepaalde werkzaamheden.

In het geval van Canon is er eigenlijk geen sprake van een geheel nieuw binnengehaald bedrijf. Tenslotte staat er in Venlo al vanaf de oprichting het hoofdkwartier van het door Canon overgenomen Océ. Ook beschikt Océ over een tonerfabriek in Venlo. Of deze fabriek op termijn sluit en de productie ervan naar in de nieuw te bouwen fabriek van Canon wordt overgeheveld, is nog ongewis, stellen woordvoerders van de betrokken partijen. Concurrent Xerox heeft overigens een tonerfabriek in het nabijgelegen Venray staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-10T15:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.