Equinix: 'Cloud-markt wacht enorme groei'

Equinix AMS3 Science Park Amsterdam

De markt voor levering van clouddiensten staat nog maar aan het begin. Niet alleen voor digitale sociale netwerken, maar ook voor bedrijfssoftware als functie. Daarom zijn er veel datacenters nodig, aldus directeur Nederland Michiel Eielts van Equinix. Deze Amerikaanse datacenterverhuurder opende op 9 oktober 2012 een nieuw datahotel op het Amsterdamse Science Park.

Directeur Michiel Eielts van datacenteraanbieder Equinix houdt de ontwikkeling van clouddiensten nauwlettend in de gaten, omdat Equinix een zogeheten aanbieder neutraal datacenter is, waar klanten de keus hebben uit ongeveer tweehonderd aanbieders. Het Amsterdamse Science Park - met de wetenschappelijke instellingen Sara en Nikhef als belangrijke boegbeelden - is hét Europese knooppunt van internetverbindingen. Wie via internet software wil aanbieden, wil snelle verbindingen tussen server en afnemer. 'Ik verwacht dat er nog heel veel aanbieders zullen komen. En dan zitten wij hier goed', zegt Eielts.

Hij wijst erop dat het Amerikaanse bedrijf vierenhalf jaar geleden zijn eerste datacenter in Amsterdam bouwde. Twee jaar later was er al een tweede nodig, en nu is het derde datahotel gebouwd. 'We hebben nu nog veel ruimte in het gebouw, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal vol komt. Zeker als de cloud-ontwikkeling doorzet.'

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange; het op één na grootste internetknooppunt ter wereld) en NL-ix hebben al onderdak gevonden in het gloednieuwe Equinix-gebouw. 'En het grootste sociale netwerk ter wereld - ik mag geen namen noemen - draait hier ook', zegt Eielts.

Reportage

Lees hier de reportage die Computable maakte over een rondgang door het nieuwe datacenter AM3.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-12T14:56:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.