Esri neemt branchegenoot Geoloqi over

Landmeter

Leverancier van geografische informatiesystemen Esri neemt branchegenoot Geoloqi uit Portland in de Amerikaanse staat Oregon over. De software van Geoloqi wordt geïntegreerd in het ArcGIS-platform van Esri. Geoloqi levert technologie en een software-ontwikkelomgeving voor location based services en zogeheten geo-triggers. Dat zijn waarschuwingen die aangeven wanneer een gebruiker in de buurt van een bepaalde locatie komt.

Met deze overname wordt het mogelijk apps context-relevant te maken, gekoppeld met een geo-informatiesysteem. 'We zijn erg blij dat we Geoloqi en zijn technologie aan de Esri-familie kunnen toevoegen', zegt cto Jeroen van Winden van Esri Nederland. 'Geoloqi's mogelijkheden en relaties met de ontwikkelcommunity zullen worden gebouwd op de ArcGIS-producten om dynamischere mobiele en web-applicaties te creëren'. Het ArcGIS-platform krijgt hiermee als het ware een persoonlijke touch.

De integratie levert Esri-gebruikers nieuwe functies en technologie waarmee nieuwe toepassingen mogelijk zijn. Handige toepassingen zijn vindbaar in bijvoorbeeld de markt voor openbare orde en veiligheid, bijvoorbeeld voor inspecteurs van brandkranen. Als ze in de buurt van een brandkraan komen krijgen zij automatisch de actuele gegevens voorgeschoteld, plus de route naar de kraan.

Ook zouden reizigers tijdens de rit belangrijke real-time informatie over hun reis, bestemming of voor hen relevante interessante tussenbestemmingen (in geo-jargon: points of interests) aangeboden kunnen krijgen via zogeheten push-meldingen. Ook kunnen huizenzoekers een melding krijgen als ze in de buurt zijn in een voor hen interessant koophuis en daar direct meer informatie over kunnen opvragen.

Geoloqi

Geoloqi maakt het ontwikkelen van platform-overstijgende, geografische applicaties/apps mogelijk. Algoritmes zorgen ervoor dat accu's voor de location based services langer meegaan, terwijl de locatie op de achtergrond meedraait.

'Het is de perfecte combinatie', zegt ceo Amber Case van Geoloqi. 'Onze tools en platforms vullen elkaar aan. We zien veel andere bedrijven en start-ups die proberen op basis van locatie te werken, maar zij richten zich op één onderdeel. Locatie werkt niet met één element: het hele systeem moet samenwerken om waarde toe te voegen. Esri heeft dat.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-19T10:49:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.