HP rust PSV-stadion uit met netwerkconnectiviteit

Ict-levernacier HP gaat het Philips Stadion van voetbalclub PSV Eindhoven uitrusten met high-speed switches van HP Networking waardoor netwerkconnectiviteit in het gehele stadion geboden wordt. Het stadion biedt op wedstrijddagen plaats aan 35.000 mensen. PSV's nieuwe HP-netwerk ondersteunt de activiteiten in het stadion, terwijl de kosten van de verlichting, draadloze diensten en videoschermen effectief worden beheerd. Het integreert met het bestaande draadloze netwerk (wlan) door hoge gigabit-snelheid te leveren over glasvezel door het gehele stadion.

De redundante netwerkinfrastructuur, uitgevoerd door de HP-partner Client ICT Groep, bestaat uit HP 5400 zl Switch Series en HP 2910 al Switch Series. De low-latency HP 5406-switches stellen dynamisch de virtuele netwerken (vlan's) vast om knelpunten te voorkomen door hoge bandbreedte-gebruikers te groeperen, zoals het CCTV-beveiligingssysteem. Deze realtime traffic prioritering zorgt voor snelle communicatie en ononderbroken beschikbaarheid van het systeem. Bovendien centraliseert HP PCM Plus Network Management Software het beheer van zowel lan en wlan, waardoor de productiviteit van het it-team wordt verhoogd.

'We moesten de functionaliteit van het stadion uitbreiden', zegt Roy Smits, hoofd ict bij PSV. 'Niet alleen voor voetbalwedstrijden maar ook om concerten en openbare evenementen te kunnen organiseren. De HP Network-architectuur stelt ons in om voice-diensten en ondersteuning voor videobewaking te leveren door het hele stadion.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is al lang een doorn in het oog dat het Philips stadion weinig tot geen 3G, 4G of wifi bereik had. Bij veel stadions is hetzelfde geval, ik verwacht na de implementatie dat de social media ( Twitter, Facebook, etcetera ) nu als een raket omhoog schiet tijdens wedstrijden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-19T11:11:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.