Dell verbetert zakelijke ICT met Active Infrastructure

Ict-dienstverlener Dell breidt zijn portfolio van zakelijke ict-producten uit met Active Infrastructure. Deze nieuwe reeks van geconvergeerde infrastructuuroplossingen stellen ict-organisaties in staat om sneller te reageren op zakelijke eisen, de efficiëntie van hun datacenters te vergroten en de kwaliteit van hun dienstverlening te verbeteren.

Met de komst van Active Infrastructure denkt Dell wereldwijd bedrijven te helpen om op snelle wijze moderne, op standaarden gebaseerde datacenter-technologieën in gebruik te nemen. Hiertoe biedt Dell een op standaarden gebaseerde architectuur die het gebruik van ict-middelen optimaliseert, op groei inspeelt en ruimte biedt voor toekomstige uitbreidingen. Deze strategie voor de zakelijke markt combineert hardware, software en services die door Dell zijn ontwikkeld en die het via overnames heeft verworven.

Active Infrastructure

Het schaalbare ontwerp van Dell is gebaseerd op en vereist industriestandaarden. Dankzij overgenomen en zelf ontwikkelde intellectueel eigendom is Dell in staat om de schaalbare ict-infrastructuur van de toekomst op basis van gestandaardiseerde technologie af te leveren. Bedrijven kunnen op deze manier voorkomen dat ze afhankelijk worden van kostbare, gesloten architecturen maar profiteren met de intuïtieve oplossingen van Dell intellectuele eigendom en de efficiëntie van een aanpak die voldoet aan de industriestandaarden.

De Active Infrastructure-oplossingen zijn bij uitstek geschikt voor bedrijven die willen standaardiseren op een x86-serverarchitectuur en behoefte hebben aan een meer dynamische infrastructuur die op simpele en geautomatiseerde wijze kan worden beheerd. Klanten van Dell kunnen de Active Infrastructure-oplossingen op twee manieren implementeren: vooraf geïntegreerde systemen en Active System-architecturen. Dell biedt daarnaast geoptimaliseerde en geautoriseerde Active Solutions voor private clouds, virtuele desktopinfrastructuren en bedrijfstoepassingen zoals Microsoft Lync, Exchange en Sharepoint 2010.

Active Systems

Tegelijk met de komst van Active Infrastructure kondigt Dell ook aan dat het komt met Active Systems . Dit is een intuïtief, flexibel en energiezuinig platform voor applicaties, virtuele desktopinfrastructuren en private cloud-implementaties. Hierin worden server-, storage-, netwerk- en beheertechnologie gecombineerd tot een geconvergeerde infrastructuuroplossing. Hierdoor wordt het mogelijk om horizontaal schaalbare oplossingen te creëren op basis van standaard hardwaremodules en softwareoplossingen.

Een kerncomponent van alle Active Systems is de nieuwe Active System Manager, een gebruiksvriendelijke tool voor de meest voorkomende taken op het gebied van infrastructuurbeheer. Deze tool zorgt voor een aanmerkelijke verbetering van de operationele prestaties, onder meer door tot 75 procent van het totaal aantal stappen te elimineren die nodig zijn om een systeem in productie te nemen. De Active Systems bestaan uit het PowerEdge M1000e-chassis en de 12g blade-servers, Dell Compellent- of EqualLogic-storage, waaronder de nieuwe EqualLogic blade-array, een nieuwe plug-and-play blade I/O-module, de PowerEdge M I/O Aggregator, die is geoptimaliseerd voor virtualisatie-omgevingen en een tot zes keer hogere banbreedte levert voor het datacenter-netwerk en optimalisatie op systeemniveau voor een tot 45 procent hoger prestatievermogen per watt.

Active System 800

Dell introduceert daarnaast ook het vooraf geïntegreerde Active System 800. Dit blade-gebaseerde model maakt gebruik van EqualLogic-storage en Force10-netwerkswitches en is bestemd voor sterk gevirtualiseerde omgevingen met toepassingen die vragen om krachtige prestaties, flexibiliteit en schaalbaarheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-19T11:56:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.