Citrix ziet omzet stijgen en winst dalen

Citrix Systems noteerde in het derde kwartaal van boekjaar 2012, dat eindigde op 30 september, een omzet van 641 miljoen dollar. Dit is een stijging van 13 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder toen de omzet 565 miljoen dollar bedroeg. De nettowinst in het derde kwartaal van 2012 bedroeg 78 miljoen dollar, dit is 0,41 dollar per aandeel. In het derde kwartaal van 2011 was dit 92 miljoen dollar en 0,49 per aandeel. Dit houdt een daling van ongeveer 14 procent in.

'Ondanks de onzekerheden rondom it-uitgaven hebben we een goed kwartaal achter de rug', zegt Citrix-ceo Mark Templeton. 'We blijven onverminderd een fundamentele verandering in it zien. Doordat klanten blijven investeren in oplossingen die mobiele werkstijlen en cloudoplossingen mogelijk maken, behoudt Citrix zijn goede positie.'

De belangrijkste resultaten uit het derde kwartaal van 2012 ten opzichte van het derde kwartaal in 2011 zijn dat de inkomsten uit productielicenties met 1 procent stegen, inkomsten uit SaaS met 18 procent, inkomsten uit licentie-updates en onderhoud stegen met 19 procent en de inkomsten uit professionele diensten, waaronder consulting, producttraining en certificering groeiden met 34 procent. De omzet in de emea-regio steeg met 20 procent naar verhouding meer dan wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-29T09:55:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.