Grondlegger ASL en BiSL Koninklijk onderscheiden

Remko van der Pols

Remko van der Pols

Burgemeester Bolsius van gemeente Amersfoort reikte op 1 november 2012 de Koninklijke onderscheiding 'Ridder in de Orde van Oranje-Nassau' uit aan Remko van der Pols. Hij ontving de onderscheiding voor zijn bijzondere bijdrage op het gebied van de it en informatievoorziening.

Remko van der Pols (49) is sinds 2008 oprichter, directeur en principal consultant van het adviesbureau The Lifecycle Company. Hij is vormgever en grondlegger van het procesmodel voor applicatiemanagement ASL (Application Services Library) (1998-heden), het procesmodel voor functioneel beheer en informatiemanagement BiSL (2003-heden) en de visie op informatieplanning.

ASL BiSL Foundation

In Nederland is ASL inmiddels de standaard voor applicatiebeheer met groeiende bekendheid in het buitenland. Met de ontwikkeling van BiSL droeg de Remko van der Pols bij aan het succes van vele gebruikers en gebruikersorganisaties. ASL en BiSL zijn tegenwoordig onderdeel van het curriculum van diverse opleidingen aan Hogescholen en Universiteiten.

Zijn werk leidde tot oprichting van de stichting ASL BiSL Foundation in 2002. Talrijke publicaties en boeken van zijn hand zijn vertaald naar het Engels, Duits en Italiaans. Dit jaar startte hij met het op schrift stellen van zijn visie op de uitvoering van functioneel beheer en informatiemanagement in de praktijk.

Van der Pols is verder architect/eindredacteur van de Architectural Board voor het ASL- en het BiSL-framework, lid van de redactieraad van de ict-bibliotheek van uitgever SDU, lid van de jury van het Nederlands Kampioenschap ICT-architectuur en docent van diverse postdoctorale en MBA-opleidingen, onder andere aan de TU Delft, de Avans Hogeschool, de Universiteiten van Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Daarom gaat het dus volledig de verkeerde kant uit met dit land. Als je na oplevering van deze gemankeerde modellen een lintje verdient.....

Remco, van harte gefeliciteerd. Met deze welverdiende onderscheiding wordt het belang van moderne informatievoorziening, de samenhang met de bedrijfsvoering en het beheer van complexe ICT onderschreven in onze samenleving. Als wij in de top 5 economieën van de wereld willen blijven staan, zoals in het regeerakkoord is opgenomen, is de erkenning dit soort thought leaders belangrijk. Niet alleen een pluim voor jou Remco, maar ook voor onze, nog steeds erg nieuwe, sector!

Ook namens ASL BiSL Foundation van harte gefeliciteerd! Na erkenningen van het gedachtegoed door gerenommeerde instituten als UK Cabinet Office, ISO/IEC, ITSMF International, prISM nu dus ook de erkenning voor jouw persoonlijke bijdrage hieraan: jij hebt de basis gelegd, zonder jou was dit alles er niet geweest.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-05T11:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.